Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τηλεοπτικές άδειες: Εμπλοκή με τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη
Τηλεοπτικές άδειες: Εμπλοκή με τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη

Τηλεοπτικές άδειες: Εμπλοκή με τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη

Εμπλοκή έχει νκύψει στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές , καθώς οι υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη έχουν προτα.

Εκλήθη εκτάκτως ο νομικός σύμβουλος της ενικής ραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος καλείται να γνωμοδοτήσει σε λίγη μόνο ώρα, καθώς την Τρίτη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η για τις τηλεοπτικές .

Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. . Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε άνωθεν εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά τη λήξη του χρόνου, για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και με την εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του , και είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος. Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έχουν ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι. Επί του θέματος θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, προς τον γγ. Ενημέρωσης Λεύτερη Κρέτσο, ο οποίος και θα πάρει τη σχετική απόφαση.

Πηγή:kathimerini.gr από  ΣΚΑΪ

"Αλιεύοντας" την είδηση