Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τηλεοπτικές άδειες: Αναβολή της προκαταβολής λόγω ΣτΕ ζήτησαν τα κανάλια
Τηλεοπτικές άδειες: Αναβολή της προκαταβολής λόγω ΣτΕ ζήτησαν τα κανάλια

Τηλεοπτικές άδειες: Αναβολή της προκαταβολής λόγω ΣτΕ ζήτησαν τα κανάλια

Αίτημα ολιγοήμερης αναβολής στην κατάθεση της πρώτης από τις τρεις δόσεις των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν νωρίτερα και τα τέσσερα κανάλια που τις έλαβαν, καθώς η 16η Σεπτεμβρίου, που είχε οριστεί αρχικώς ως καταβολής της, συμπίπτει με την απόφαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει σχεδόν όλοι οι μετέχοντες, προσβάλλοντας τη λίστα των υποψηφίων που έλαβαν στο διαγωνισμό.

Το αίτημα κατατέθηκε από τους εκπροσώπους των τεσσάρων καναλιών στον γ.γ Ενημέρωσης κ. Λευτ. Κρέτσο, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού προηγουμένως το διαβιβάσει στον κ. ίκο Παππά. Ωστόσο, είναι μάλλον προφανές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να το κάνει αποδεκτό, δεδομένου ότι θα ήταν οξύμωρο να εισπράξει το 1/3 του ποσού των 246 εκ ευρώ, πριν ακόμη το ΣτΕ απαντήσει οριστικώς για τη νομιμότητα συμμετοχής όλων των υποψηφίων στο διαγωνισμό κι ας προεξοφλείται ότι η απόφαση του σχετικού τμήματος δεν θα δικαιώσει τις σχετικές προσφυγές, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες

Έτσι το ενδιαφέρον προφανώς εστιάζεται στην τελεσίδικη απόφαση που θα λάβει πλέον η Ολομέλεια του ΣτΕ σχετικώς με το αν είναι σύνομη με το Σύνταγμα εν συνόλω η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση παρακάπτοντας το , απόφαση που αναμένεται περί τα μέσα Οκτωβρίου.

«Συμπαραστεκόμαστε στα κανάλια που έμειναν εκτός και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν καθώς και στους εργαζόμενους τους», δήλωσε, νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, προσερχόμενος στη συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών ίκου Παππά και Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο με τους εκπροσώπους των καναλιών που αδειοδοτήθηκαν.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κιμπουρόπουλος διευκρίνισε πως συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα με πρώτο το που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Θα ακολουθήσει η οριστική ανακήρυξη των υπερθεματιστών, που θα επικυρωθεί από τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κιμπουρόπουλος, επειδή η επικύρωση συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση στον για τις προσφυγές των καναλιών, προτάθηκε να μην συμπέσουν αυτές οι δύο αποφάσεις.

Αναφερόμενος στη διαφημιστική αγορά διεμήνυσε πως πρέπει να είναι «ελεύθερη» ενώ ερωτηθείς για το αν θα ανακύψουν ζητήματα στα της διαφημιστικής αγοράς από τις θεματικές , σχολίασε πως αυτό προβληματίζει κάποιους από τους καναλάρχες που εξασφάλισαν πανελλαδικής εμβέλειας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση