Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεοπτικές άδειες: Αναβολή της προκαταβολής λόγω ΣτΕ ζήτησαν τα κανάλια
Τηλεοπτικές άδειες: Αναβολή της προκαταβολής λόγω ΣτΕ ζήτησαν τα κανάλια

Τηλεοπτικές άδειες: Αναβολή της προκαταβολής λόγω ΣτΕ ζήτησαν τα κανάλια

Αίτημα ολιγοήμερης αναβολής στην της πρώτης από τις τρεις δόσεις των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν νωρίτερα και τα τέσσερα κανάλια που τις έλαβαν, καθώς η 16η Σεπτεμβρίου, που είχε οριστεί αρχικώς ως ημερομηνία καταβολής της, συμπίπτει με την απόφαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει σχεδόν όλοι οι μετέχοντες, προσβάλλοντας τη λίστα των υποψηφίων που έλαβαν στο διαγωνισμό.

Το αίτημα κατατέθηκε από τους εκπροσώπους των τεσσάρων καναλιών στον γ.γ Ενημέρωσης κ. Λευτ. Κρέτσο, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού προηγουμένως το διαβιβάσει στον κ. Νίκο Παππά. Ωστόσο, είναι μάλλον προφανές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να το κάνει αποδεκτό, δεδομένου ότι θα ήταν οξύμωρο να εισπράξει το 1/3 του ποσού των 246 εκ ευρώ, πριν ακόμη το ΣτΕ απαντήσει οριστικώς για τη νομιμότητα συμμετοχής όλων των υποψηφίων στο διαγωνισμό κι ας προεξοφλείται ότι η απόφαση του σχετικού τμήματος δεν θα δικαιώσει τις σχετικές προσφυγές, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες

Έτσι το ενδιαφέρον προφανώς εστιάζεται στην τελεσίδικη απόφαση που θα λάβει πλέον η Ολομέλεια του ΣτΕ σχετικώς με το αν είναι σύνομη με το Σύνταγμα εν συνόλω η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση παρακάπτοντας το ΕΣΡ, απόφαση που αναμένεται περί τα μέσα Οκτωβρίου.

«Συμπαραστεκόμαστε στα κανάλια που έμειναν εκτός και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια καθώς και στους εργαζόμενους τους», δήλωσε, νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, προσερχόμενος στη των συναρμόδιων υπουργών Νίκου Παππά και Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο με τους εκπροσώπους των καναλιών που αδειοδοτήθηκαν.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κιμπουρόπουλος διευκρίνισε πως συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα με πρώτο το πόθεν έσχες που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Θα ακολουθήσει η οριστική ανακήρυξη των υπερθεματιστών, που θα επικυρωθεί από τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κιμπουρόπουλος, επειδή η επικύρωση συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση στον για τις προσφυγές των καναλιών, προτάθηκε να μην συμπέσουν αυτές οι δύο αποφάσεις.

Αναφερόμενος στη διαφημιστική διεμήνυσε πως πρέπει να είναι «ελεύθερη» ενώ ερωτηθείς για το αν θα ανακύψουν ζητήματα στα δεδομένα της διαφημιστικής αγοράς από τις θεματικές άδειες, σχολίασε πως αυτό προβληματίζει κάποιους από τους καναλάρχες που εξασφάλισαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

"Αλιεύοντας" την είδηση