Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας στη Βουλή στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης
Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας στη Βουλή στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης

Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας στη Βουλή στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης

Στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο στρέφεται ο Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκοντας να αποκτήσει την μέγιστη δυνατή συναίνεση εντός της ς αλλά και εντός του κόμματός του, δίνοντας χαρακτήρα «εθνικής προσπάθειας» σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων.

Μέσα σε κλίμα εξαιρετικά ασφυκτικών πιέσεων από τους μας, ο κ. Τσίπρας θέλει να απαντήσει από την πλευρά του, διαμηνύοντας εκ νέου, ότι οι ανάγκες της κοινωνίας, είναι πάνω από τις ανάγκες των δανειστών.

Η ελληνική πλευρά, πιέζει, ζητώντας επειγόντως λύση στο «παρά πέντε» της διαπραγμάτευσης και θέτει θέμα απεμπλοκής από το πρόβλημα ρευστότητας.

Επιδιώκει την άμεση σύγκληση του Eurogroup, εντός της εβδομάδας, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει εκ νέου η ροή χρηματοδότησης στην «στεγνωμένη» .

Ενημερώνει εκτάκτως την Ολομέλεια της ς

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθ συγκαλεί εκτάκτως αύριο Δευτέρα την Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να στείλει μηνύματα προς τα κόμματα της αολίτευσης από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να πάρουν θέση.

Θα απαριθμήσει τα που κατέθεσε η κυβέρνησή του όπως εκείνο για την ανθρωπιστική κρίση και το για την των ληξιπρόθεσμων οφειλών καλώντας τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Θεοδωράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντήσουν ανοικτά: Είναι υπέρ των μέτρων για την ανακούφιση της κοινωνίας ή τάσσονται με την στάση του Σόιμπλε και των δανειστών μας.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση