Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας στη Βουλή στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης
Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας στη Βουλή στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης

Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας στη Βουλή στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης

Στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο στρέφεται ο Αλέξης ς, επιδιώκοντας να αποκτήσει την μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση εντός της Βουλής αλλά και εντός του κόμματός του, δίνοντας χαρακτήρα «εθνικής προσπάθειας» σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων.

Μέσα σε κλίμα εξαιρετικά ασφυκτικών πιέσεων από τους πιστωτές μας, ο κ. ς θέλει να απαντήσει από την πλευρά του, διαμηνύοντας εκ νέου, ότι οι ανάγκες της κοινωνίας, είναι πάνω από τις ανάγκες των δανειστών.

Η ελληνική πλευρά, πιέζει, ζητώντας επειγόντως λύση στο «παρά πέντε» της ς και θέτει θέμα απεμπλοκής από το πρόβλημα ρευστότητας.

Επιδιώκει την άμεση σύγκληση του , εντός της εβδομάδας, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει εκ νέου η ροή ς στην «στεγνωμένη» ελληνική οικονομία.

Ενημερώνει εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως αύριο Δευτέρα την Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να στείλει μηνύματα προς τα κόμματα της ς από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να πάρουν θέση.

Θα απαριθμήσει τα νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνησή του όπως εκείνο για την και το για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καλώντας τους προέδρους των κομμάτων της ς, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Θεοδωράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντήσουν ανοικτά: Είναι υπέρ των μέτρων για την ανακούφιση της κοινωνίας ή τάσσονται με την στάση του και των δανειστών μας.

Πηγή: iefimerida.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση