Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τι λέει η Αγκυρα για την πρώτη ημέρα επαφών Αναστασιάδη – Ακιντζί
Τι λέει η Αγκυρα για την πρώτη ημέρα επαφών Αναστασιάδη – Ακιντζί

Τι λέει η Αγκυρα για την πρώτη ημέρα επαφών Αναστασιάδη – Ακιντζί

Ιδιαίτερο βάρος στη διατήρηση του καθεστώτος των εγγυήσεων δίνει, όπως ήταν αναμενόμενο η τουρκική πλευρά, με την ελληνική να πιέζει για την κατάργησή του. Μάλιστα ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται σε αυτό το ζήτημα είναι και το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας του δεύτερου γύρου συνομιλιών που άρχισαν χθες στην Ελβετία ανάμεσα στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Οι συζητήσεις χθες ολοκληρώθηκαν, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu χωρίς να τεθεί το περίγραμμα των συγκεκριμένων βημάτων που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει μια που θα αποτυπώνει σε χάρτη τις εδαφικές αναπροσαρμογές και θα ανοίγει τον δρόμο για το επόμενο στάδιο που αφορά τις εγγυήσεις.

Ειδικότερα, διπλωματική πηγή σημειώνει ότι η αποτυχία της Ελληνοκυπριακής αλλά και της Ελληνικής πλευράς να τηρήσουν μια ξεκάθαρη στάση σε θέματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημεία συμφωνίας ανάμεσα στις εγγυήτριες χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αγγλία, οδήγησαν τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο.

Παράλληλα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι στις συζητήσεις της Κυριακής δεν συζητήθηκαν οι εδαφικές αλλαγές, που είναι ένα δισεπίλυτο ζήτημα, ωστόσο, αυτό των εγγυήσεων βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας.

Το δημοσίευμα κάνει και στην άρνηση Αναστασιάδη – να δώσουν τα χέρια ενώπιον των φωτογράφων στην αρχή των συνομιλιών τους χθες.

Παρόλο που οι δύο ηγέτες, σχολιάζει το δημοσίευμα, ήρθαν σύμφωνα με πληροφορίες πιο κοντά σε για την έκταση της περιοχής που θα πρέπει να βρίσκεται υπό την της Τουρκοκυπριακής κυβέρνησης, υπάρχουν ακόμα διαφορές για το ποιες πόλεις και χωριά θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτήν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση