Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τι αλλάζει με το «νέο TAXIS»
Τι αλλάζει με το «νέο TAXIS»

Τι αλλάζει με το «νέο TAXIS»

έες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενισχυμένες δυνατότητες διασταύρωσης των φορολογικών στοιχείων των φορολογούμενων και στις δηλώσεις φέρνει μεταξύ άλλων το νέο ΤΑΧIS.

Πρόκειται για το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που μπαίνει πλέον σε φάση υλος μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού «Εφαρμογή απαιτούμενων οργανωτικών αλλαγών σε παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα της Α.Α.Δ.Ε.».Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει επίσης συγχώνευση αρκετών Δ.Ο.Υ. και την πλήρη ηλεκτρονικο του συνόλου των συναλλαγών των πολιτών και των επιχειρήσεων, αφού πλέον η διευθέτηση των υποθέσεων τους θα γίνεται μέσω του ΤΑΧΙS και όχι με επίσκεψη στην .

Τι αλλάζει με το νέο :

–  Θα μεταβληθεί η μορφή των δηλώσεων που θα πρέπει να υποβάλλονται από τους πολίτες και τις , θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν έντυπα και θα δημιουργηθούν νέα. Σχεδιάζεται η εφαρμογών παραλαβής, εκκαθάρισης της δήλωσης, της αίτησης επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου μέσω TAXISnet καθώς και νέων εφαρμογών των μισθωτηρίων και των συμφωνητικών. Επίσης προβλέπεται η αναμόρφωση της διαδικασίας επιστροφών ΦΠΑ, η εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας όπως η ηλεκτρονική κοινοποίηση και ο υπολογισμός ημερήσιου τόκου, η αυτοματοποίηση διαδικασιών όπως της επιστροφής φόρων, η αναμόρφωση της πιστοποίησης και των εξουσιοδοτήσεων στο TAXISnet.

– Θα εξασφαλισθεί η άντληση πληροφοριών φορολογικού περιεχομένου από την πηγή προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίηση νέων διασταυρώσεων ή η κατάργηση προσκόμισης σχετικών βεβαιώσεων από τους πολίτες και τις , για να πιστοποιήσουν ποσά που αναφέρονται στις δηλώσεις τους.

– Θα υλοποιηθούν νέα web services για αυτεπάγγελτη έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών από άλλους του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, προκειμένου να απαλλαγεί ο πολίτης από την απαίτηση προσκόμισης «έντυπων» βεβαιώσεων και πιστοποιητικών. Οι ανάγκες αυτές γίνονται ακόμα πιο επιτακτικές καθώς το σύνολο των φορολογικών και οικονομικών συναλλαγών θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, λόγω της συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση