Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Θύμα του ιού ransomware και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θύμα του ιού ransomware και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Θύμα του ιού ransomware και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Το Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα ιδρύματα και φορείς σε όλο τον κόσμο που δέχονται από την Παρασκευή κύματα κυβερνοεπιθέσεων ενώ πρόκειται για το μοναδικό κρούσμα του ιού στην Ελλάδα.

Το ίδρυμα ενημέρωσε τη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για το περιστατικό ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία.

 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το προσωπικό του κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα χωρίς τη συνδρομή της ς.

Το γεγονός επιβεβαίωσε το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του στο διδακτικό προσωπικό με την εξής ανακοίνωση:

«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας

»Σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη κρούσματα ς ιού σε υπολογιστές του ΑΠΘ. Επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις η συμπεριφορά του ιού είναι κρυπτογράφηση αρχείων του υπολογιστή (ιός ransomware) που έχει μολυνθεί επισημαίνουμε άμεσα την αναγκαιότητα λήψης των αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων του υπολογιστή σας.

»Για την του υπολογιστή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει σήμερα το ς από ιούς που χρησιμοποιείτε καθώς και το λειτουργικό του υπολογιστή σας. Αποσυνδέστε τις συσκευές λήψης αντιγράφων από τον υπολογιστή σας ( stick, φορητούς δίσκους κλ) και μην ανοίγετε συνημμένα αρχεία μηνυμάτων που λάβατε από άγνωστους αποστολείς καθώς αυτά μπορεί να περιέχουν τον ιό.

»Οι τεχνικοί μας διερευνούν το περιστατικό ασφαλείας»

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση