Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Θύελλα» αντιδράσεων κατά Ξυδάκη για τις δηλώσεις περί δραχμής
«Θύελλα» αντιδράσεων κατά Ξυδάκη για τις δηλώσεις περί δραχμής

«Θύελλα» αντιδράσεων κατά Ξυδάκη για τις δηλώσεις περί δραχμής

Πολλές αντιδράσεις ακόμα και εντός του κόμματος του προκάλεσε η δήλωση του κ. Ξυδάκη πως η συζήτηση περί δραχμής δεν μπορεί να είναι ταμπού.

Από τους πρώτους χρονικά που αντέδρασαν ήταν ο αναπληρωτής Γιάννης , ο οποίος σημείωσε πως κάτι τέτοιο ωφελεί μόνον τη Γερμανία λέγοντας πως σε μία τέτοια περίπτωση «αφού θα σει την Ελλάδα μπιρ παρά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας χρησιμοποίησε ακόμα πιο σκληρή ρητορική λέγοντας πως η συζήτηση για τη δραχμή όχι μόνο δεν χωράει αλλά «δεν είναι καν πολιτική ». «Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα σημαίνει εθνική απομόνωση. Δεν μπορούν απόψεις περί δημοψηφισμάτων, δραχμής ή ό,τι άλλο θέλει να σκεφτεί και να ισχυρίζεται κανείς να είναι εργαλείο βοήθειας για την κυβέρνηση» τόνισε και πρόσθεσε πως «το να θεωρούμε εμείς ότι η λύση είναι η δραχμή είναι τουλάχιστον αφελές»

Έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Όπως ήταν αναμενόμενο από την πλευρά της αντιπολίτευσης οι αντιδράσεις ήταν έντονες και ιδιαίτερα σφοδρές. «Στρώνει χαλί δραχμής η Κυβέρνηση δια του κ. Ξυδάκη; Τι συμβαίνει; Πού το πάνε; Τι σχεδιάζουν;» αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της Δ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για απολύτως προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση: «Μην τολμήσετε». Σε επίσημη τοποθέτησή του, το αναφέρει: «Οι δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκη «περί δραχμής» (αλλά και οι δήθεν διορθωτικές του), δεν εξυπηρετούν παρά τις προθέσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που απεργάζονται την έξοδο της χς από την Ευρωζώνη. Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει την θέση του».

«Μέρος της ς μας είναι και ο του Ζαλόγγου. Υπάρχει λόγος να συζητήσουμε και γι' αυτό τώρα στη Βουλή;», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Αλλεπάλληλα tweet έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση για τις απόψεις του κ. Ξυδάκη. Τζεται και ο ίδιος με τις απόψεις Σόιμπλε όπως ο εκπρόσωπός του;».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση