Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Θολώνει το αφήγημα Τσίπρα για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο
Θολώνει το αφήγημα Τσίπρα για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Θολώνει το αφήγημα Τσίπρα για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Συνέπεια στις δεσμεύσεις του μνημονίου, ακόμη κι αν αυτές απαιτήσουν κάποια πρόσθετα μέτρα το , δηλώνει αποφασισμένο να επιδείξει το οικονομικό επιτελείο. Παράλληλα, σε μια επίδειξη ρεαλισμού και ειλικρίνειας, που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως στον πρωθυπουργό, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει «καθαρή έξοδος» από το , αλλά κάτι πιο περιοριστικό.

Ανάμεσα στην «καθαρή έξοδο» και στις προληπτικές γραμμές στήριξης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φάσμα επιλογών, είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, την που ο πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρα θέσει ως στόχο της κυβέρνησης την «καθαρή έξοδο». Σημειώνεται ότι η προληπτική γραμμή στήριξης, που θεωρείται ένα πιθανό σενάριο για τη μεταμνημονιακή στήριξη της Ελλάδας, προβλέπει εποπτεία, έστω και χαλαρότερης μορφής από τη σημερινή.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε: «Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη απόκλιση το . Αν υπάρξει, θα το δούμε, είμαστε δεσμευμένοι στον στόχο 3,5% του ΑΕΠ».

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν με την έλευση των θεσμών στην , τον Οκτώβριο, με βάση την των φορολογικών εσόδων και της επισκόπησης δαπανών. Καθοριστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος του ΔΝΤ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλληλομηνύθηκαν πρώην σύζυγοι - https://t.co/ITS5tOESAF -

  • Κορωνοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - https://t.co/DK0UhjEXPh -

  • Συνάντηση Καραμανλή με Αγοραστό και Νασιακόπουλο για Αχελώο - https://t.co/qkpRj4n5sk -

"Αλιεύοντας" την είδηση