Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Θολώνει το αφήγημα Τσίπρα για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο
Θολώνει το αφήγημα Τσίπρα για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Θολώνει το αφήγημα Τσίπρα για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Συνέπεια στις δεσμεύσεις του μνημονίου, ακόμη κι αν αυτές απαιτήσουν κάποια πρόσθετα το 2018, δηλώνει αποφασισμένο να επιδείξει το οικονομικό επιτελείο. Παράλληλα, σε μια επίδειξη ρεαλισμού και ειλικρίνειας, που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως στον πρωθυπουργό, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει «καθαρή έξοδος» από το μνημόνιο, αλλά κάτι πιο περιοριστικό.

Ανάμεσα στην «καθαρή έξοδο» και στις προληπτικές γραμμές στήριξης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φάσμα επιλογών, είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, την ώρα που ο έχει ξεκάθαρα θέσει ως στόχο της κυβέρνησης την «καθαρή έξοδο». Σημειώνεται ότι η προληπτική γραμμή στήριξης, που θεωρείται ένα πιθανό σενάριο για τη στήριξη της Ελλάδας, προβλέπει εποπτεία, έστω και χαλαρότερης μορφής από τη σημερινή.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε: «Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη απόκλιση το 2018. Αν υπάρξει, θα το δούμε, είμαστε δεσμευμένοι στον στόχο 3,5% του ΑΕΠ».

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν με την έλευση των θεσμών στην Αθήνα, τον Οκτώβριο, με βάση την πορεία των φορολογικών εσόδων και της επισκόπησης δαπανών. Καθοριστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος του ΔΝΤ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση