Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Θολό τοπίο ακόμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Θολό τοπίο ακόμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Θολό τοπίο ακόμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Ενδείξεις για «ξεπάγωμα» της αξιολόγησης στο Δημόσιο καταγράφονται με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαημέρου της διαδικασίας, η οποία βάσει των χρονοδιαγραμμάτων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 23 του μηνός. Την που και ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακώνουν τις τους, εκδίδοντας αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για από την αξιολόγηση και καταγγέλλοντας εκβιασμούς δημοσίων υπαλλήλων, ανώτατα στελέχη της διοίκησης που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία σημειώνουν στην «Κ» ότι «το πρώτο δεκαήμερο, τουλάχιστον σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το δεύτερο δεκαήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου τα έντυπα αξιολόγησης περνούν στον πρώτο αξιολογητή (σ.σ. προϊστάμενος), θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, δεδομένης και της πρόσφατης τροπολογίας που αποκλείει από τις κρίσεις όσους προϊσταμένους δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μεγάλη συμμετοχή καταγράφεται στα υπουργεία Τουρισμού, Περιβάλλοντος, στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε κάποια άλλα, όπως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και το Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η συμμετοχή άγγιξε το 90%.

 Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η «» που προκύπτει από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και δη από την , η οποία τις τελευταίες ημέρες επιδίδεται σε ανακοινώσεων κάνοντας λόγο για σε ποσοστό 70% έως και 90% και καταγγέλλοντας σκόπιμη παραπληροφόρηση των υπαλλήλων και εκβιασμούς τους. Με τη διατήρηση σε πολλούς βασικούς κλάδους και υπουργεία των υψηλών ποσοστών της τάξης του 70%-80% και 90%, αλλά και σε περιπτώσεις με μικρότερη συμμετοχή, η διαδικασία της αξιολόγησης έχει στην πράξη ακυρωθεί, υποστηρίζει η και ζητεί από «όσους συναδέλφους λύγισαν κάτω από το βάρος των απειλών να ζητήσουν πίσω την αξιολόγησης που κατέθεσαν και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή». Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι το δεύτερο δεκαήμερο είναι κρίσιμο και προς τούτο προαναγγέλλει κορύφωση των κινητοποιήσεων στις 12 Οκτωβρίου.
Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση