Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Θολό τοπίο ακόμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Θολό τοπίο ακόμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Θολό τοπίο ακόμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Ενδείξεις για «ξεπάγωμα» της ς στο Δημόσιο καταγράφονται με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαημέρου της διαδικασίας, η οποία βάσει των χρονοδιαγραμμάτων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 23 του μηνός. Την ώρα που και ΠΟΕ- κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, εκδίδοντας αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για αποχή από την και καταγγέλλοντας εκβιασμούς δημοσίων υπαλλήλων, ανώτατα στελέχη της διοίκησης που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία σημειώνουν στην «Κ» ότι «το πρώτο δεκαήμερο, τουλάχιστον σε επίπεδο κεντρικής ς, υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το δεύτερο δεκαήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου τα έντυπα αξιολόγησης περνούν στον πρώτο αξιολογητή (σ.σ. προϊστάμενος), θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, δεδομένης και της πρόσφατης ς που αποκλείει από τις κρίσεις όσους προϊσταμένους δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μεγάλη συμμετοχή καταγράφεται στα υπουργεία Τουρισμού, Περιβάλλοντος, στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε κάποια άλλα, όπως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και το Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η συμμετοχή άγγιξε το 90%.

 Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η «εικόνα» που προκύπτει από τις , και δη από την , η οποία τις τελευταίες ημέρες επιδίδεται σε άζ ανακοινώσεων κάνοντας λόγο για αποχή σε ποσοστό 70% έως και 90% και καταγγέλλοντας σκόπιμη των υπαλλήλων και εκβιασμούς τους. Με τη διατήρηση σε πολλούς βασικούς κλάδους και υπουργεία των υψηλών ποσοστών της τάξης του 70%-80% και 90%, αλλά και σε περιπτώσεις με μικρότερη συμμετοχή, η διαδικασία της αξιολόγησης έχει στην πράξη ακυρωθεί, υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ και ζητεί από «όσους συναδέλφους λύγισαν κάτω από το βάρος των απειλών να ζητήσουν πίσω την έκθεση αξιολόγησης που κατέθεσαν και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή». Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι το δεύτερο δεκαήμερο είναι κρίσιμο και προς τούτο προαναγγέλλει κορύφωση των κινητοποιήσεων στις 12 Οκτωβρίου.
Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση