Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Θύελλα αντιδράσεων στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία
Θύελλα αντιδράσεων στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία

Θύελλα αντιδράσεων στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία

Τελικά η επταμελής ομάδα φοιτητών «REFORM EDUCATION NOW!», αποφάσισε το πρωί της Τρίτης να μην παραστεί στην απογευματινή εκδήλωση στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου, καθώς οι προτάσεις της προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Το γεγονός προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του προέδρου της ς Αντώνη Λιάκου, που μιλώντας στην «Κ», βάλει κατά των επικριτών των απόψεων των παιδιών και αναφέρει ότι «εκφοβισμός και η ονομαστική στοχοποίηση ξεπέρασε κάθε όριο».

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων πρότειναν η λέξη «Ελληνες» να αντικατασταθεί στο από την έκφραση «μόνιμοι και νόμιμοι της Ελλάδος». Επίσης, πρότειναν αντί της ς εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης το να ορίζει ως στόχο «την ανθρωπιστικής, δημοκρατικής και κοινωνικής συνείδησης» και να καταργηθούν ορισμένα ΤΕΙ.

Η συζήτηση ωστόσο, που έχει προγραμματιστεί στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (συμβολή Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης ) στις 7 μ.μ. δεν θα αναβληθεί. Ενδεικτικά, ο κ. Λιάκος σε δήλωσή του στην «Κ. αναφέρει: «Η συζήτηση της Εθνικής και Κοινωνικής Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, θα γίνει σήμερα στις 7 στο Αμφ. Της Σχολής Δημόσιας Υγείας με ομιλητές τους Αντώνη Λιάκο, Κώστα Γαβρόγλου, Νίκο Θεοτοκά και Γεράσιμο Κουζέλη.

Κύριος στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο λόγος θα δοθεί κυρίως στο κοινό.  Η ελληνική είναι ώριμη και θέλει να συζητήσει τα προτα της εκπαίδευσης. Είχαμε αποφασίσει σήμερα να δώσουμε το λόγο σε εικοσάχρονα παιδιά, στους επτά πρωτοετείς φοιτητές της REN,  ανοίγοντάς τον σε αυτούς που δεν ακούγονται.  Ο εκφοβισμός και η ονομαστική στοχοποίηση ξεπέρασε κάθε όριο.  Ο Διάλογος θα διεξαχθεί παρά τη σπήλωση από κίτρινα έντυπα όσων συμμετέχουν, και παρά τις απειλές βίαιης ς από έξαλλες και ανεύθυνες ομάδες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση