Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Θύελλα αντιδράσεων στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία
Θύελλα αντιδράσεων στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία

Θύελλα αντιδράσεων στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία

Τελικά η επταμελής ομάδα φοιτητών «REFORM EDUCATION NOW!», αποφάσισε το πρωί της Τρίτης να μην παραστεί στην απογευματινή εκδήλωση στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου, καθώς οι προτάσεις της προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Το γεγονός προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του προέδρου της επιτροπής Αντώνη Λιάκου, που μιλώντας στην «Κ», βάλει κατά των επικριτών των απόψεων των παιδιών και αναφέρει ότι «εκφοβισμός και η ονομαστική στοχο ξεπέρασε κάθε όριο».

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων πρότειναν η λέξη «Ελληνες» να αντικατασταθεί στο Σύνταγμα από την έκφραση «μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδος». Επίσης, πρότειναν αντί της καλλιέργειας εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης το Σύνταγμα να ορίζει ως στόχο «την καλλιέργεια ανθρωπιστικής, δημοκρατικής και κοινωνικής συνείδησης» και να καταργηθούν ορισμένα .

Η συζήτηση ωστόσο, που έχει προγραμματιστεί στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (συμβολή Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας) στις 7 μ.μ. δεν θα αναβληθεί. Ενδεικτικά, ο κ. Λιάκος σε δήλωσή του στην «Κ. αναφέρει: «Η συζήτηση της Εθνικής και Κοινωνικής Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, θα γίνει σήμερα στις 7 στο Αμφ. Της Σχολής Δημόσιας Υγείας με ομιλητές τους Αντώνη Λιάκο, Κώστα αβρόγλου, Νίκο Θεοτοκά και εράσιμο Κουζέλη.

Κύριος στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο λόγος θα δοθεί κυρίως στο κοινό.  Η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη και θέλει να συζητήσει τα προβλήματα της ς. Είχαμε αποφασίσει σήμερα να δώσουμε το λόγο σε εικοσάχρονα , στους επτά πρωτοετείς της REN,  ανοίγοντάς τον σε αυτούς που δεν ακούγονται.  Ο εκφοβισμός και η ονομαστική στοχο ξεπέρασε κάθε όριο.  Ο Διάλογος θα διεξαχθεί παρά τη σπήλωση από κίτρινα έντυπα όσων συμμετέχουν, και παρά τις βίαιης ς από έξαλλες και ανεύθυνες ομάδες.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση