Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Θύελλα αντιδράσεων για τις τηλεοπτικές άδειες
Θύελλα αντιδράσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Θύελλα αντιδράσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Αργά το βράδυ αναμενόταν η ψηφοφορία του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν τελικώς θα εφαρμοσθεί, δεδομένου ότι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που καλείται να τις προκηρύξει χρειάζεται την ψήφο των 4/5 της Βουλής για να συγκροτηθεί εκ νέου σε σώμα (η θητεία των σημερινών του μελών έχει λήξει). Ως εκ τούτου η θα πρέπει να εφεύρει και νέα νομικά τεχνάσματα για να ξεπεράσει την ανεξαρτησία που επιτάσσει το Σύνταγμα στον τρόπο λειτουργίας των , έχοντας απέναντί της σύσσωμη την αολίτευση η οποία και χθες την κατήγγειλε ότι «επιχειρεί εξόφθαλμα πλέον να ελέγξει την ενημέρωση (και) στα ιδιωτικά κανάλια».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, η Νέα μέσω των κ.κ. Μ. Βορίδη και Αννας Ασημακοπούλου ήγειρε ζήτημα αντισυνταγματικότητας (δεν πέρασε) για την τροπολογία της ς να μεταφέρει στη Βουλή την αρμοδιότητα του καθορισμού του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών. Ο κ. Βορίδης κατήγγειλε μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό Ν. Παππά ότι «προσπαθεί τώρα διά της πλαγίας οδού, της πλειοψηφίας στη Βουλή, να επιβάλει τη βούλησή του, επειδή κατάλαβε ότι η αρχική του πρόθεση να καταστήσει εαυτόν υπερκαναλάρχη εξέθεσε την κυβέρνηση», ενώ ο κ. Δένδιας αρότεινε να επιστραφούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, δεσμευόμενος σε μια τέτοια περίπτωση η Νέα να ψηφίσει την εκ νέου συγκρότησή του σε σώμα.

Το ίδιο θέμα προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Ευ. Βενιζέλο να προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται ενώπιον «του μεγαλύτερου θεσμικού σκανδάλου της πρόσφατης ιστορίας», και αυτό, όπως είπε, «θα γίνει ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης».

Της παρέμβασης Βενιζέλου προηγήθηκε μια απίστευτη λογομαχία του κ. Ανδ. Λοβέρδου με τον κ. Παππά. «Δεν είστε υπουργός της Βόρειας ς ούτε θα σας επιτρέψουμε να το κάνετε εδώ Πολωνία ή να μετατρέψετε σε χουντικό το », είπε ο κ. Λοβέρδος και καθώς ο κ. Παππάς όρθιος στα υπουργικά έδρανα του φώναζε «θα έπρεπε να ντρέπεσαι», ο κ. Λοβέρδος συνέχισε στον ενικό: «Είσαι άσχετος και δεν θα τραμπουκίζεις εδώ. Πέντε χρόνια σας έχουμε υποστεί, είστε ενάντια στη Δημοκρατία και αυτό θα το πληρώσετε από τον ελληνικό λαό», είπε. Ο δε κ. Παππάς, όταν έλαβε τον λόγο, αξίωσε να πάρει πίσω τις εκφράσεις του ο κ. Λοβέρδος και είπε ότι «διαθέτουμε την βούληση, την αποφασιστικότητα και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να σταματήσει η ντροπή που υπάρχει».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση