Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Θετικό το ΔΝΤ σε πρόωρη εξόφληση του δανείου
Θετικό το ΔΝΤ σε πρόωρη εξόφληση του δανείου

Θετικό το ΔΝΤ σε πρόωρη εξόφληση του δανείου

Θετικό στην πρόωρη εξόφληση του δανείου που έχει χορηγήσει προς την Ελλάδα, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απαντώντας σε σχετική κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ανέφερε ότι: “η πρόωρη εξόφληση του δανείου είναι καλοδεχούμενη.” Σημειώνεται ότι η οφειλή της χώρας προς το από τα δύο πρώτα που έχει λάβει στο πλαίσιο των Μνημονίων κυμαίνεται σε περίπου 23 δισ. ευρώ.

Για το ενδεχόμενο χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι προϋπόθεση αποτελεί η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους της χώρας. Προσέθεσε ότι η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ συμμετείχε στη διάρκεια της αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το ΔΝΤ συμμετέχει στη διαδικασία, καθώς το προηγούμενο πρόγραμμα λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο. Ανέφερε ότι το Ταμείο έχει καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση στα θέματα που αφορούν την τρέχουσα αξιολόγηση.

Για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τήρησε στάση αναμονής μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι προς το συμφέρον όλων οι ελληνικές τράπεζες να είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες καθώς τούτο συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση