Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Θετικό κλίμα» στη συνεδρίαση του EWG
«Θετικό κλίμα» στη συνεδρίαση του EWG

«Θετικό κλίμα» στη συνεδρίαση του EWG

Θετικό ήτν γι την ελληνική πλευρά το που κυριάρχησε στη της Ομάδας Eργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group), που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει την υπουργική σύνοδο.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές , καμία εθνική αροσωπεία δεν έθεσε στη των εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών θέμα προσωρινού δανεισμού της Ελλάδας σε βραχυπρόθεσμη βάση, ενώ ο βασικός άξονας των διαβουλεύσεων αφορούσε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας επί τη βάσει του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες ανέφεραν ότι η δείχνει να προσανατολίζεται στην άμεση παροχή ενός ποσού της τάξεως των 12,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων του ελληνικού κράτος, στα οποία στη συνέχεια θα προστεθούν άλλα δέκα δισ. ευρώ που θα απορροφηθούν για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Ως προς τα εκκρεμή ζητήματα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το μεγαλύτερο αφορά τον τρόπο λειτουργίας και τον χαρακτήρα του Οργανισμού. Η θεωρεί ότι ο εν λόγω Οργανισμός θα πρέπει να έχει πρωτίστως επενδυτικό προσανατολισμό.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση