Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι 2,5 ετών που βρέθηκε με σχοινί στο λαιμό του
Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι 2,5 ετών που βρέθηκε με σχοινί στο λαιμό του

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι 2,5 ετών που βρέθηκε με σχοινί στο λαιμό του

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκρατείου το αγοράκι ηλικίας 2,5 ετών με διάγνωση «απαγχονισμός – κατάσταση μετά αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή», σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιπποκρατείου.

Παρά τη σταθερότητα της κλινικής εικόνας η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη και θα παραμείνει σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας.

Το παιδί διακομίσθηκε χτες στις 16.20 διασωληνωμένο με ασθενοφόρο του από το Τμήμα Επειγόντων Πειστατικών του ΑΧΕΠΑ στο Ιπποκράτειο όπου εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

Όπως αναφέρεται από το και το συγγενικό , το παιδί βρέθηκε σε ανακοπή στο σπίτι της γιαγιάς «απαγχονισμένο» από σύστημα κορδονιού κουρτίνας. Δόθηκαν από το θείο του παιδιού και στη συνέχεια από το όπου ακολούθησε εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ (διασωλήνωση, χορήγηση φαρμάκων αναζωογόνησης και έγινε ανάταξη της ανακοπής ) και μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Στη συνέχεια έγινε εγκεφάλου και αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα.

«Ο εισήχθη στη Μονάδα και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό υπό στάγδην καταστολή και αποιδηματική αγωγή. Κατά την εισαγωγή και μέχρι σήμερα είναι αιμοδυναμικά σταθερός, χωρίς προβλήματα οξυγόνωσης, λοιπά συστήματα κ.φ. Επίσης, φέρει μια κυκλοτερή εκχύμωση στην τραχηλική χώρα (που συνάδει με τον μηχανισμό κάκωσης), πετέχειες στο πρόσωπο και στον τράχηλο. Το παιδί θα παραμείνει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Παρά τη σταθερότητα της κλινικής εικόνας η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη»  αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Ιπποκρατείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

"Αλιεύοντας" την είδηση