Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Θεσσαλονίκη: «Πολιορκία» του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης από διαδηλωτές και τρακτέρ
Θεσσαλονίκη: «Πολιορκία» του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης από διαδηλωτές και τρακτέρ

Θεσσαλονίκη: «Πολιορκία» του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης από διαδηλωτές και τρακτέρ

Τετράωρη «πολιορκία» του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης έκαναν χιλιάδες που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου της ς για το ασφαλιστικό, ενώ υπήρξαν εντάσεις, ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων από αντιεξουσιαστές και τους με άλλους .

Λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, έφτασαν με πορεία στο υπουργείο ταξιτζήδες, , επαγγελματίες, βιοτέχνες έχοντας μαζί τους ταξί και επαγγελματικά αυτοκίνητα. Με συνθήματα, σειρήνες και κορναρίσματα διαδήλωσαν την αντίθεση τους στο της ς για το ασφαλιστικό, κρέμασαν μια ελληνική σημαία στην καγκελόπορτα και έμειναν εκεί για αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια έφτασε στο σημείο ένα κομβόι με , που πήρε θέση στην οδό Αγίου Δημητρίου. Οι αγρότες με κορναρίσματα και χτυπώντας κουδούνια έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ενώ στα είχαν τοποθετήσει δύο μεγάλα πανό που έγραφαν «αγρότες Χαλκιδικής» και «μας στέλνετε στη Βουλγαρία». Σε κάποια στιγμή ένα τρακτέρ κινήθηκε μέχρι την πύλη του υπουργείου, ενώ διαδηλωτές προέτρεψαν τον οδηγό να γκρεμίσει την πύλη και ορισμένοι άρχισαν να σπρώχνουν με τα χέρια τους τα κάγκελα της πύλης. Το τρακτέρ έμεινε λίγα λεπτά στο σημείο κορνάροντας και επανέλαβε το ίδιο στις δύο άλλες πύλες, κάτω από τα χειροκροτήματα των διαδηλωτών.

Εξάλλου, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου (κάποιοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους), που έκαναν ξεχωριστή πορεία στο κέντρο της πόλης, προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων στις οδούς Τσιμισκή και Αγία Σοφία. Όταν έφτασαν έξω από το υπουργείο συνεπλάκησαν με διαδηλωτές που βρίσκονταν ήδη εκεί, και στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένα άτομο. Η έληξε χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εξαιτίας αυτών των επεισοδίων οι διοργανωτές της πορείας του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, αποφάσισαν να η πορεία μην πάει μέχρι το υπουργείο και διαλύθηκε στη συμβολή της Εγνατίας με την Αριστοτέλους. Ωστόσο, ορισμένα από τα μπλοκ που συμμετείχαν στην πορεία συνέχισαν μέχρι το ΥΜΑΘ.

Στην πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ συμμετείχαν και εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, οι οποίοι δέχθηκαν επιθέσεις από άτομα που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού και ακολούθησαν φραστικές αντιπαραθέσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση