Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Θεοδωράκης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν απέχθεια στις μεταρρυθμίσεις»
Θεοδωράκης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν απέχθεια στις μεταρρυθμίσεις»

Θεοδωράκης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν απέχθεια στις μεταρρυθμίσεις»

«Το μνημόνιο δεν αρκεί για να φύγουμε από την καταστροφή. Πρέπει να τηρήσουμε τη συμφωνία και παράλληλα να κάνουμε μεγάλες μεταρ» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία, για τους οποίους όπως επισημαίνει «δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο μνημόνιο».

«Για την υγεία που πρέπει να προστεθούν μερικά πράγματα δεν υπάρχουν στο μνημόνιο. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αυτές τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις» τονίζει και προσθέτει ότι «η ΝΔ έκανε τα αναγκαία, αλλά δεν έκανε όλα αυτά που θα επέτρεπαν στη χώρα να βγει από την κρίση. Τα ξέρουν. Τα έχουν καταγγείλει ακόμη και νεωτεριστές βουλευτές της ΝΔ ότι δεν κάναμε μεταρρυθμιστικό έργο. Και βέβαια είναι φα ότι δεν μπορεί να το κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας. Υπήρχε απέχθεια στον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταρρυθμίσεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει συγκρότηση «μιας μεγάλης κυβέρνησης με συγκεκριμένες προτεραιότητες, με μικρή ομάδα η οποία θα λύσει τα προτα».

Δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε για την ψήφιση του μνημονίου, επισημαίνει ότι το Ποτάμι ήταν ο βασικός μοχλός για να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη και υπογραμμίζει: «Δεν στηρίζουμε Τσίπρα. Δεν στηρίζουμε μνημόνια. Δεν στηρίζουμε μια κακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στηρίζουμε όμως την , στηρίζουμε την . Δεν είχαμε άλλο δρόμο».

Aναφορικά με τις δημοσκοπήσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει ότι δεν λένε όλη την αλήθεια και πώς η εικόνα που έχει σχηματίσει από όλη την είναι ότι η θέλει το Ποτάμι.

Στην ερώτηση αν το «Ποτάμι» θα συνεργαστεί με όποια πλειοψηφία διαμορφωθεί στη , ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Εμείς ελπίζουμε σε δυο πράγματα. Πρώτον, ότι ο κόσμος θα ψαλιδίσει τα φτερά των δυο μεγάλων κομμάτων. Ότι τα ποσοστά τους θα είναι μικρά. Και τα ποσοστά του Ποταμιού να είναι με, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβάλουμε κάποιους καινούργιους κανόνες στην πολιτική. Όχι δικούς μας κανόνες, ευρωπαϊκούς κανόνες, κανόνες λογικής. Αυτό είναι το ένα που ελπίζουμε.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση