Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Θάνου μετά την απόφαση του Α.Π: Ανακριβές και κακοπροαίρετο ότι δεν ψηφίσθηκε η πρότασή μου
Θάνου μετά την απόφαση του Α.Π: Ανακριβές και κακοπροαίρετο ότι δεν ψηφίσθηκε η πρότασή μου

Θάνου μετά την απόφαση του Α.Π: Ανακριβές και κακοπροαίρετο ότι δεν ψηφίσθηκε η πρότασή μου

Εκτενή νκοίνωση μετά τις χθεσινές αποφάσεις τόσο της Ολομελείας του Αρείου Πάγου όσο και της Ολομελείας της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου, που ετάχθησαν κατά της παρατάσεως του ορίου ηλικίας των δικαστικών λειτουργών, σε αυτή τη φάση, εξέδωσε η του Αρείου Πάγου που είχε και την πρωτοβουλία να τεθεί δημόσια το θέμα, αλλά και προς κρίση στη Διοικητική Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που υπέστη χθες διπλή ήττα, τόσο από την Ολομέλεια των αρεοπαγιτών, όσο και από εκείνη των Εισαγγελέων στη σημερινή, μακροσκελή της ανακοίνωση, επανέρχεται στο θέμα, διευκρινίζοντας επί ποίου ερωτήματος απεφάνθη η Ολομέλιεα του Αρείου Πάγου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Συμμετείχαν 65 μέλη. Εψήφισαν 40 όχι και 25 ναι. Διευκρινίζεται ότι η Ολομέλεια, κατά πλειοψηφία, αποφάνθηκε ότι δεν παρίσταται ανάγκη (γενικά) για του ορίου και αντίστοιχα η μειοψηφία ότι παρίσταται ανάγκη (γενικά). Τα αναγραφόμενα από ορισμέ σχολιαστές ότι δήθεν η πλειοψηφία και (έμμεσα) η μειοψηφία παραπέμπουν σε είναι ανακριβέστατα διότι ουδόλως τέθηκε τέτοιο ερώτημα προς ψήφιση, ούτε και οποιοδήποτε άλλο ερώτημα. Συνεπώς είναι ομοίως ανακριβέστατα και τα διαδιδόμενα, κακοπροαίρετα από ορισμέ, ότι δήθεν δεν ψηφίσθηκε η πρόταση της Προέδρου, δεδομένου ότι το ως άνω ερώτημα, είναι το μόνο το οποίο τέθηκε προς ψήφιση».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση