Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θ. Δρίτσας: Λάθος η πώληση του λιμανιού του Πειραιά
Θ. Δρίτσας: Λάθος η πώληση του λιμανιού του Πειραιά

Θ. Δρίτσας: Λάθος η πώληση του λιμανιού του Πειραιά

«Η πώληση του λιμανιού είναι λάθος. Δεν πρέπει να γίνει». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής μιλώντας σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα από τη θέση του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Το της Αγωνίας».

Ο κ. είπε επίσης ότι πέρα από την τελική κατάληξη που θα έχει το θέμα του λιμανιού, ο Πειραιά θα πρέπει να έχει συμμετοχή, συμπληρώνοντας πως το « του Πειραιά δεν είναι απλώς , είναι λιμάνι – πόλη και αφορά το μέλλον του Πειραιά στην ολότητά του».

Αναφερόμενος στη παραχώρησης του δημοσίου προς τον ΟΛΠ είπε ότι η παλιά δεν μπορεί να έχει εφαρμογή και ότι προετοιμάζεται μια νέα που θα πρέπει να επικυρωθεί. Και για να γίνει νόμος του κράτους και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεργήσει και η κοινωνία του Πειραιά και ο .

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της επέκτασης της γραμμής του προς Πειραιά λέγοντας ότι «εγώ ήμουν πάντα υπέρ ενός διαφορετικού από αυτό που εξελίσσεται, αλλά γενικώς με τα μέσα σταθερής τροχιάς παραμένω ένθερμος υποστηρικτής κάθε πρωτοβουλίας, που θα μπορούσε να αποφύγει τις αρνητικότερες εκδοχές και να πετύχει τις βέλτιστες. Νομίζω, ότι με ένα ανεξήγητο αυθαίρετο τρόπο και θα έλεγα και πραξικοπηματικό, πήραν πίσω από την πόλη του Πειραιά, ενώ ήταν κατακτημένο, την υπογείωση των γραμμών του ».

«Αυτήν τουλάχιστον, (την επέκταση του ) δεν πρέπει να την εγκαταλείψουμε. Δεν είναι ένα περιορισμένο ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα που αφορά, όχι μόνο ευρύτατο τμήμα των περιοχών της πόλης, αλλά αφορά και το μέλλον της πόλης τις επόμενες δεκαετίες» πρόσθεσε ο κ.Δρίτσας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον κ. Δρίτσα για τη θετική που είχαν όλο αυτό το διάστημα παρά τις όποιες διαφωνίες. Χθες, μάλιστα , απονεμήθηκε στον κ Δρίτσα, από τον δήμο Πειραιά σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του, το της πόλης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση