Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Τετ α τετ με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας και τον Επίτροπο Εκπαίδευσης και Νεολαίας της ΕΕ ο Κώστας Αγοραστός
Τετ α τετ με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας και τον Επίτροπο Εκπαίδευσης και Νεολαίας της ΕΕ ο Κώστας Αγοραστός

Τετ α τετ με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας και τον Επίτροπο Εκπαίδευσης και Νεολαίας της ΕΕ ο Κώστας Αγοραστός

Διπλασιάζεται ο του «Erasmus» στα 30 δις ευρώ

Τετ α τετ με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας κα Vasilica Viorica Dăncilă και τον Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Tibor Navracsics είχε ο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας πλαίσιο της 133ης ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της στις Βρυξέλλες.

«Η Συνοχή είναι όντως η κοινή Ευρωπαϊκή μας αξία», τόνισε ο Κ. συμφωνώντας με το βασικό σύνθημα της Ρουμανικής Προεδρίας της κατά το α’ εξάμηνο του 2019 και επισήμανε στην κα Dăncilă ότι η Συνοχή είναι κεντρική προτεραιότητα και νέο επενδυτικό πρόγραμμα InvestEU μετά από πρωτοβουλία και εργώδεις προσπάθειες και της Επιτροπής των Περιφερειών στην οποία ήταν ο αρμόδιος εισηγητής.

«Η Συνοχής πρέπει να συνεχίσει να καλύπτει το σύνολο των Περιφερειών και των Δήμων και στο μέλλον», υπογράμμισε η της Ρουμανίας και χαρακτήρισε «επιβεβλημένο ο μελλοντικός της ΕΕ να παρέχει τους κατάλληλους πόρους για την επίτευξη τόσο οικονομικής ανάπτυξης όσο και συνοχής».

Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του «Erasmus» στα 30 δις ευρώ

Στον Ούγγρο Επίτροπο της ΕΕ ο κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την υποστήριξή του στην περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος «Erasmus», του οποίου ο προϋπολογισμός πρόκειται να διπλασιασθεί φθάνοντας στα 30 δις ευρώ την περίοδο μετά το 2021. Έκρινε μάλιστα επιβεβλημένο να υποστηριχθούν νέες και νέοι από αγροτικές περιοχές στο να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο Tibor Navracsics ενημέρωσε τον Πρόεδρο της για τη νέα πρωτοβουλία «DiscoverEU» (Ανακαλύπτω την ΕΕ), μέσω της οποίας νέες και νέοι έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πλούσια πολιτισμική ποικιλομορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωριστούν με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες και να ενημερωθούν για το τι προσφέρει η ΕΕ στους πολίτες της.

Ο Επίτροπος επισήμανε ότι «Περιφέρειες και Δήμοι πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο στην περαιτέρω του προγράμματος», πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Κ. Αγοραστός.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση