Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τέσσερις εταιρείες αποσύρουν προϊόντα τους
Τέσσερις εταιρείες αποσύρουν προϊόντα τους

Τέσσερις εταιρείες αποσύρουν προϊόντα τους

Στην προληπτική πομάκρυνση πό τα ράφια των προϊόντων για τα οποία υπάρχει για επιμόλυνσή τους με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ προχώρησαν οι εταιρείες Δέλτα, Coca-Cola, Unilever και Nestlé, ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.

Οι εταιρείες έλα αυτή την απόφαση ύστερα από σχετική ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις – 2η». Αν περιστατικό είχε σημειωθεί και το 2013, το οποίο τότε αφορούσε προϊόντα της Coca-Cola.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δέλτα, διακόπτει προσωρινά τη διάθεση στον Νομό Αττικής του προϊόντος Φρέσκο Γάλα πλήρες, στη χάρτινη συσκευασία του ενός λίτρου (φέρει μπλε γράμματα). Στην ανακοίνωσή της η Δέλτα υποστηρίζει ότι «το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζομέ, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και, για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια. Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμε (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται ενάντια στην ελληνική κοινωνία». Για κάθε επιπλέον πληροφορία οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο κέντρο εξυπηρέτησης της Δέλτα (800-11.99.800).

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι άλλες τρεις εταιρείες αναφέρουν ότι προχωρούν στην προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική: Hellmann's Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml). Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500 g και 520 g αντίστοιχα). Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500 ml φιάλη, 4×500 φιάλη). Nestea Ice Tea Λεμόνι (500 ml πλαστική φιάλη, 4×500 πλαστική φιάλη). Coca-Cola Light (500 ml πλαστική φιάλη, 4×500 πλαστική φιάλη). Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τις εταιρείες στα ακόλουθα τηλέφωνα χωρίς χρέωση: Coca-Cola 800-11.55.800, Unilever: 800-11.99.099 και Νestea 800-11.55.800.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για την υπόθεση έχει ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση