Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τέσσερις αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα
Τέσσερις αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα

Τέσσερις αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα

Δύο που αφορούν όσους είχαν δηλώσει στις προηγούμενες δύο (ν.4014/11, ν.4178/13) και τα «μεταφέρουν» στη νέα ρύθμιση έκανε δεκτές το υπουργείο Περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία εξέτασης του νέου σχεδίου νόμου για την από την Επιτροπή Παρς και Εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, όσοι «μεταφέρουν» το ακίνητό τους από τις παλαιές στη νέα μέσα στο πρώτο εξάμηνο ισχύος της, θα τύχουν έκπτωσης 20%. Επίσης, η υποχρέωση εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας περιορίζεται μόνο στα εκείνα που είχαν χαρακτηριστεί ως «υψηλής προτεραιότητας» (μέσω του δελτίου δομικής τρωτότητας).

Επίσης το υπουργείο έκανε δύο μικρές που αφορούν στη διαχείριση των αυθαιρέτων που έχουν κτιστεί μετά την 28η Ιουλίου 2011 (η χρονική «κόκκινη γραμμή» όλων των νόμων για τα ). Μειώνεται από 20% σε 10% το ποσοστό του προστίμου που θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης βιομηχανικού κτιρίου με πολεοδομική αυθαιρεσία αν προχωρήσει σε νομιμοποίησή της (εφόσον αυτή είναι εφικτή). Και εξαιρούνται από την διαγραφή των προστίμων όσοι έχουν ανεγείρει προσωρινές κατασκευές και κατόπιν δεχθούν να τις κατεδαφίσουν αυτοβούλως.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση