Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ των «ομάδων» βάζει ο Τσίπρας
Τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ των «ομάδων» βάζει ο Τσίπρας

Τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ των «ομάδων» βάζει ο Τσίπρας

Τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να λειτουργήσει με όρους ενός νέου διπολισμού, «η λαΪκή παράταξη απέναντι στη συντηρητική παράταξη», όπως χαρακτηριστικά είπε, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας το Σάββατο τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και θέτοντας ως ζητούμενο για το αμέσως προσεχές διάστημα τις αλλαγές στο κόμμα, προκειμένου να επιτευχθεί αντιστοίχηση με την εκλογική και κοινωνική βάση.

Τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου το κόμμα να λειτουργήσει με όρους ενός νέου διπολισμού, «η λαΪκή παράταξη απέναντι στη συντηρητική παράταξη», όπως χαρακτηριστικά είπε, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κ. Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία καλείται να εκλέξει νέο γραμματέα, να αναδείξει τη νέα Πολιτική Γραμματεία και να χαράξει τις προτεραιότητες προς το Συνέδριο του κόμματος, το οποίο ο κ. Τσίπρας πρότεινε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επικαλούμενος τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι με αυτές «επιβεβαιώθηκε ο απόλυτος διαχωρισμός του εκλογικού σώματος, η ταξική ψήφος προς τον από τα λαϊκά στρώματα».

Και έθεσε ως ζητούμενο για το αμέσως προσεχές διάστημα τις αλλαγές στο κόμμα, προκειμένου να επιτευχθεί αντιστοίχηση με την εκλογική και κοινωνική βάση. Ο πρόεδρος του ζήτησε «να ανοιχτούμε στον κόσμο που μας στήριξε. Να ανοίξουν οι οργανώσεις μελών» και δήλωσε ότι «η πολιτική καχυποψίας και κλειστών θυρών, είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο οι εσωκομματικοί συσχετισμοί ελάτε με το σκεπτικό «λίγοι και καλοί έληξε οριστικά στις 20 Σεπτεμβρίου».

Μάλιστα, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση για υπέρβαση των εσωκομματικών ομαδοποιήσεων, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι «η παραλειτουργία του κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε».

Προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά της σχέσης του κόμματος με την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «κόμμα εκτός κράτους», ζήτησε, δηλαδή, να μην υπάρξει μαζική μετακίνηση κομματικών στελεχών σον κρατικό μηχανισμό.

Προανήγγειλε, δε, το άνοιγμα των κομματικών οργανώσεων από αύριο κιόλας, με παράλληλη εκστρατεία εγγραφής νέων μελών και πορεία προς ένα Συνέδριο με διαδικασίες ανοιχτές στους πολίτες «ανεξάρτητα αν ψήφιζαν για δεκαετίες ή Ν.Δ.». Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη ανασυγκρότησης της οργάνωσης νεολαίας, η οποία ουσιαστικά διαλύθηκε μετά την διάσπαση και αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση