Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τέλος στην έρευνα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
Τέλος στην έρευνα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Τέλος στην έρευνα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Δίχως να προκύπτει ως συμπέρασμα η ανάγκη υποβολής προτάσεως για τη σύσταση προανακριτικής ς, δηλαδή χωρίς να διαπιστώνονται στοιχεία ικανά να καταδείξουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, ολοκληρώθηκε χθες και παραδόθηκε στα της αολίτευσης το σχέδιο πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ως πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά της χώρας».

Αυτό τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής Σπ. Λάππας, κατά τη διάρκεια σύντομης συζήτησής του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με την ευκαιρία της επίδοσης του εν λόγω σχεδίου στα , χθες το απόγευμα.

Ως προς το «διά ταύτα» του σχεδίου, μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Οι της απελθούσας και επί μακρότατο χρονικό διάστημα κυρίαρχης πολιτικής εξουσίας με τις διοικήσεις των τραπεζών και τους ιδιοκτήτες των Μέσων καθώς και των τελευταίων με τις , σχημάτιζαν ένα τρίγωνο με πλευρές εμφανείς, λιγότερο εμφανείς ή και αφανείς. Θα ήταν όμως πολιτική υποκρισία, καταστρατήγηση της εντολής που έλαβε η Επιτροπή από την Ολομέλεια, εάν από την απουσία πληθώρας αποδείξεων επιχειρούσε κάποιος να συμπεράνει ότι διαπλοκή δεν υπήρξε».

Τα της αολίτευσης, όπως σημείωναν στελέχη τους, επιφυλάσσονται να μελετήσουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και να τοποθετηθούν επ' αυτού, σε της Επιτροπής μεθαύριο Πέμπτη, πριν το τελικό πόρισμα επιδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής την προσεχή Δευτέρα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση