Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τέλος στη χρήση χημικών σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων
Τέλος στη χρήση χημικών σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων

Τέλος στη χρήση χημικών σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων

Ο «ψεκσμός» των συγκεντρωμένων συντξιούχων με , το μεσημέρι της Δευτέρας, προκάλεσε – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – την έντονη ενόχληση του Πρωθυπουργού και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, η του Υπουργείου ανακοίνωσε ότι, εφεξής, απαγορεύεται η χρήση χημικών σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Κατά πληροφορίες, προηγήθηκε επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον κ. Νίκο Τόσκα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. ς εξέφρασε την ενόχλησή του για τις πρωϊνές εικόνες. Επιπλέον, ο κ. Τόσκας ζήτησε έρευνα για το περιστατικό και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό δου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σωματεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα μπροστά από την δου Αττικού όπου η πορεία, όταν αντιπροσωπεία των συνταξιούχων προσπάθησε να περάσει προς το Μέγαρο Μαξίμου για να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς η αστυνομία είχε τοποθετήσει εξαρχής δύο κλούβες στη διασταύρωση με τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να ρίξουν τη μία κλούβα, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο να απαντήσουν με ρίψη χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στον νόμο Κατρούγκαλου 4387 υποστηρίζοντας ότι είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Όπως επισημαίνουν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι, εκατομμύρια ευρώ τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα χρώματα.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση