Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Για άλλη μια χρονιά καλείται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας για τη λειτουργία των οχημάτων του.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χαρακτήρισε «άδικο και απαράδεκτο», καθότι το «Χαμόγελο» έχει πιστοποιηθεί ως φορέας παροχής Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας από το υπουργείο Εργασίας.

«Τα οχήματα, όπως και όλη μας η λειτουργία δεν είναι προς ιδίων όφελος, παρά για κοινωφελείς σκοπούς, πολύ περισσότερο όταν καλύπτουμε ανάγκες στις οποίες αδυνατεί να αντεπεξέλθει το κράτος. Δεν γίνεται το ΕΚΑΒ να καλεί τα οχήματά μας και να πρέπει να πληρώνουμε για τα ασθενοφόρα, σα να ήταν ιδιωτικά αυτοκίνητα», εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος.

Αναφέρει πως μετά από συναντήσεις με τον προηγούμενο υπουργό Οικονομίας, Τρύφωνα Αλεξιάδη, είχαν γίνει κάποιες κινήσεις να βρεθεί τρόπος να απαλλαγούν τα οχήματα, όμως τώρα πρέπει να ξαναγίνουν οι επαφές με το καινούργιο επιτελείο του υπουργείου. Παρομοίως, ενδιαφέρον έδειξε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου για τους χώρους του οργανισμού που υποχρεούνται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, προσθέτει.

Τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε 23.845,38 ευρώ και πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Αφορούν εκατό οχήματα, τα οποία είναι:

-Οι εξειδικευμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρα) υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ.

-Τα οχήματα άμεσης επέμβασης και υποστήριξης παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο που δρουν κατόπιν εισαγγελικών εντολών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

-Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής που λειτουργούν σε συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και

-τα οχήματα που καθημερινά μεταφέρουν στα σχολεία τους τα 278 παιδιά από τα 10 σπίτια Μόνιμης Διαμονής και τα 38 παιδιά από τα 3 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού.

Παράλληλα, θα πρέπει να πληρωθεί, όπως κάθε μήνα, πλήθος φόρων, με τους οποίους επιβαρύνεται, χωρίς καμία ελάφρυνση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών, φόρος ιδιόχρησης ακινήτων, φόρος παραχώρησης ακινήτων, φόρος αποδοχής κληρονομιάς κλπ).

Κάθε ένα ευρώ φορολογίας στερείται από τις δράσεις για τα παιδιά και όλα αυτά την ίδια στιγμή που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει καλά Χριστούγεννα για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, τα 316 παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του, εκατοντάδες παιδιά με προβλήματα υγείας, χιλιάδες παιδιά που ζουν στα όρια της φτώχειας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Στην Ολλανδία, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναγνωριστεί ως οργανισμός κοινής ωφελείας και δεν επιβαρύνεται με φόρους για συγκεκριμένες ενέργειες.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση