Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τελεσίγραφο θεσμών για έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Τελεσίγραφο θεσμών για έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Τελεσίγραφο θεσμών για έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Τελεσίγραφο για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου απευθύνουν Ευρωπαίοι , οι οποίοι, παρά τα θετικά μηνύματα από την Αθήνα, τις και την Ουάσιγκτον για την πρόοδο της αξιολόγησης και την αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρχει σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του έτους, τονίζουν ότι το θέμα των πλειστηριασμών και της ς των συμβολαιογράφων μπορεί να δυναμιτίσει την αξιολόγηση.

Οι πλειστηριασμοί πρέπει να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου και να διεξαχθούν σε όλη τη χ αλλιώς η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί, ξεκαθάριζαν στην «Κ» αρμόδιοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών. Οι ίδιοι οι αξιωματούχοι τονίζουν πως αναμένουν να δουν τους πλειστηριασμούς «να συμβαίνουν σε όλες τις τράπεζες και σε όλη τη χ και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις», ενώ συγχρόνως επισημαίνουν ότι, «αν η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους, θα βρει τον τρόπο να το πετύχει. Αν θέλουν να σταματήσουν τη βία μπορούν να τη σταματήσουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπό την να τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση, η κυβέρνηση που μέχρι σήμερα παρακολουθούσε απαθής τις εξελίξεις, επιδεικνύοντας ανοχή ακόμη και στα επεισόδια προπηλακισμών, φαίνεται να κάνει στροφή στο θέμα.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν «όλα τα μέτρα, ώστε οι στρατηγικοί κακοπληρωτές να μην κρύβονται πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων». Είχε προηγηθεί ευρεία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, υ και Δωδεκανήσου, κατά την οποία αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την των συμβολαιογράφων

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση