Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τελεσίγραφο θεσμών για έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Τελεσίγραφο θεσμών για έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Τελεσίγραφο θεσμών για έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Τελεσίγραφο για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου απευθύνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι, παρά τα θετικά μηνύματα από την Αθήνα, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για την πρόοδο της ς και την αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του έτους, τονίζουν ότι το θέμα των πλειστηριασμών και της ασφάλειας των συμβολαιογράφων μπορεί να δυναμιτίσει την .

Οι πλειστηριασμοί πρέπει να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου και να διεξαχθούν σε όλη τη χώρα αλλιώς η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί, ξεκαθάριζαν στην «Κ» αρμόδιοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών. Οι ίδιοι οι αξιωματούχοι τονίζουν πως αναμένουν να δουν τους πλειστηριασμούς «να συμβαίνουν σε όλες τις και σε όλη τη χώρα και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις», ενώ συγχρόνως επισημαίνουν ότι, «αν η ελληνική έχει τη βούληση να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους, θα βρει τον τρόπο να το πετύχει. Αν θέλουν να σταματήσουν τη μπορούν να τη σταματήσουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπό την απειλή να τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση, η που μέχρι σήμερα παρακολουθούσε απαθής τις εξελίξεις, επιδεικνύοντας ανοχή ακόμη και στα προπηλακισμών, φαίνεται να κάνει στροφή στο θέμα.

Κυβερνητικές διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν «όλα τα μέτρα, ώστε οι στρατηγικοί κακοπληρωτές να μην κρύβονται πίσω από κατά συμβολαιογράφων». Είχε προηγηθεί ευρεία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κατά την οποία αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση