Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τελεσίγραφο Κομισιόν για φύλαξη συνόρων
Τελεσίγραφο Κομισιόν για φύλαξη συνόρων

Τελεσίγραφο Κομισιόν για φύλαξη συνόρων

Διορία δύο εβδομάδων έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για να βελτιώσει την των συνόρων της, αλλιώς απειλείται η Ευρώπη με περαιτέρω εσωτερικούς ελέγχους ανάμεσα στα κράτη-μέλη και με συνέχιση των ελέγχων που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Στην αξιολόγηση του σχεδίου δράσης που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα προτίθεται να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που εντοπίστηκαν στη διαχείριση των εξωτερικών της συνόρων, η Επιτροπή τονίζει ότι απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις και στο ίδιο το αλλά και στην υλοποίησή του.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, αφού δηλώνει ότι έχει «γίνει σημαντική πρόοδος» στη φύλαξη των συνόρων, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει μια σειρά δράσεων, ενώ η παράλειψή τους δημιουργεί «ιδιαίτερη ανησυχία». Η Ελλάδα δεν έχει δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα για το πότε θα κάνει τι, ποιες θα είναι οι αρμόδιες αρχές που θα αναλάβουν αυτές τις δράσεις, ενώ θα πρέπει να τροποποιηθεί η πρόταση, ώστε να γίνει συνετή διαχείριση των χρημάτων που θα λάβει από την Ευρώπη.

Στα του σχεδίου δράσης που υπέβαλε η Ελλάδα είναι η λεπτομερής περιγραφή του τρόπου με τον οποίο η χώρα θα αυξήσει το προσωπικό που απασχολείται στις διαδικασίες καταγραφής, πώς θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις υποδοχής, πώς θα αναβαθμίσει τα συστήματα πληροφορικής και πώς θα επιτηρήσει αποτελεσματικά τις ακτές της.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Επιτροπή, έχει χορηγηθεί από την αρχή του 2015 έκτακτη βοήθεια ύψους 181 εκατ. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Οι δικαιούχοι αυτών των χρηματοδοτήσεων είναι οι ελληνικές αρχές (75 εκατ. σε υπουργεία, αστυνομία, στρατό, ακτοφυλακή, υπηρεσία ασύλου, υπηρεσία πρώτης υποδοχής κ.ά.), διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί και ΜΚΟ (106 εκατ. στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση