Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Τελευταία στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων η Ελλάδα – Aργή πρόοδος και στην E.E.
Τελευταία στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων η Ελλάδα – Aργή πρόοδος και στην E.E.

Τελευταία στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων η Ελλάδα – Aργή πρόοδος και στην E.E.

Την τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων καταλαμβάνει η , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE).

Παράλληλα, στη σχετική διαπιστώνεται ότι η πρόοδος στην Ευρωπαική Ενωση γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς σύμφωνα με τον δείκτη ισότητας των φύλων του EIGE, η καταγράφει σήμερα βαθμολογία 66,2 σε σύνολο , τέσσερις μόλις βαθμούς υψηλότερη σε σύγκριση με μια δεκαετία πριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην μί στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βί, ή και τις δύο μορφές βίας, από την ηλικία των 15 ετών.  Ακόμη, σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζει υπό την απειλή της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού και πάνω από τα μισά από αυτά τα άτομα είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τον δείκτη ισότητας των φύλων του EIGE, η βρίσκεται στην τελευταία θέση συγκεντρώνοντας 50 βαθμούς, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η με 82,6 βαθμούς.

Ειδικότερα, οι επιδόσεις της Ελλάδας στους έξι τομείς μέτρησης είναι οι εξης:

Στον τομέα εργασίας, ο οποίος μετράει το βαθμό στον οποίο οι και οι μπορούν να ωφεληθούν από την ισότιμη πρόσβαση στην και τις καλές συνθήκες εργασίας, η Ελλάδα πέτυχε σκορ 64, 2 σε σχέση με μέσο όρο 71,5 στην ΕΕ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση