Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τελευταία ευκαιρία η αυριανή σύνοδος του Eurogroup
Τελευταία ευκαιρία η αυριανή σύνοδος του Eurogroup

Τελευταία ευκαιρία η αυριανή σύνοδος του Eurogroup

Εurogroup τελευταίας ευκαιρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, μετά τον άκαρπο κύκλο των έντονων διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών ανάμεσα στην και τους δανειστές, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ώστε να ανοίξει ο για τη της Ελλάδας και την του υφιστάμενου προγράμματος.

Όμως σε περίπτωση μη συμφωνίας, το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι, αλλά αυτή τη φορά για να εξετάσει το plan b, δηλαδή όλα τα που αφορούν τη θωράκιση της Ευρωζώνης από ενδεχόμενη της Ελλάδας. Αυτό ήταν το που έστειλε χθες η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που τελείωσε για άλλη μία φορά χωρίς συμφωνία.
Ενώ τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα ήταν γεμάτα πυρετώδεις συναντήσεις, καμία δεν καη δυνατόν να φτάσει σε κάποιο . Έτσι, ενώ στη σύνοδο της Τετάρτης είχε αποφασιστεί να δοθεί ένα τελεσίγραφο για χθες το μεσημέρι ώστε να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία πριν από την έναρξη του χθεσινού Eurogroup, τελικά έπειτα από μια σειρά συναντήσεων, τόσο στο ανώτερο επίπεδο των θεσμών με τον Ελληνα πρωθυπουργό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, οι δύο πλευρές δεν έφτασαν σε κάποια συμφωνία.
Λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup, βρίσκονταν και οι δύο στο τραπέζι και όχι μία κοινή. «Τουλάχιστον όμως, έχουμε δύο χαρτιά», είπε ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ Αλεξ Στουμπ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια μιας σειράς ομολόγων του, που ενώ έχουν συμμετάσχει σε τόσα Eurogroup τις τελευταίες εβδομάδες με θέμα την Ελλάδα, δεν είχαν ακόμα κάποια πρόταση στα χέρια τους για να την αξιολογήσουν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση