Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τελευταία ευκαιρία η αυριανή σύνοδος του Eurogroup
Τελευταία ευκαιρία η αυριανή σύνοδος του Eurogroup

Τελευταία ευκαιρία η αυριανή σύνοδος του Eurogroup

Εurogroup τελευταίας ευκαιρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, μετά τον άκαρπο κύκλο των έντονων διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ώστε να ανοίξει ο για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Όμως σε περίπτωση μη συμφωνίας, το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι, αλλά αυτή τη φορά για να εξετάσει το plan b, δηλαδή όλα τα δεδομένα που αφορούν τη θωράκιση της Ευρωζώνης από ενδεχόμενη της Ελλάδας. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που τελείωσε για άλλη μία φορά χωρίς συμφωνία.
Ενώ τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα ήταν γεμάτα πυρετώδεις συναντήσεις, καμία δεν κατέστη δυνατόν να φτάσει σε κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι, ενώ στη σύνοδο της Τετάρτης είχε αποφασιστεί να δοθεί ένα τελεσίγραφο για χθες το μεσημέρι ώστε να υπάρξει μια πρώτη πριν από την έναρξη του χθεσινού Eurogroup, τελικά έπειτα από μια σειρά συναντήσεων, τόσο στο ανώτερο επίπεδο των θεσμών με τον Ελληνα πρωθυπουργό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, οι δύο πλευρές δεν έφτασαν σε κάποια συμφωνία.
Λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup, βρίσκονταν και οι δύο στο τραπέζι και όχι μία κοινή. «Τουλάχιστον όμως, έχουμε δύο χαρτιά», είπε ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ Αλεξ Στουμπ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια μιας σειράς ομολόγων του, που ενώ έχουν συμμετάσχει σε τόσα Eurogroup τις τελευταίες εβδομάδες με θέμα την Ελλάδα, δεν είχαν ακόμα κάποια πρόταση στα χέρια τους για να την αξιολογήσουν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση