Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το ΤΧΣ μπλοκάρει την εκλογή Π. Θωμόπουλου στην Εθνική Τράπεζα
Το ΤΧΣ μπλοκάρει την εκλογή Π. Θωμόπουλου στην Εθνική Τράπεζα

Το ΤΧΣ μπλοκάρει την εκλογή Π. Θωμόπουλου στην Εθνική Τράπεζα

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της εκλογής νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ζήτησε την του Δ.Σ. της τράπεζας, για 3 ημέρες, μπλοκάροντας την εκλογή του κ. Παναγιώτη Θωμόπουλου ως νέου προέδρου.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του ΤΧΣ υπογράμμισαν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του ταμείου, κίνηση που παραπέμπει σε απειλή για την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την καταψήφιση του νέου προέδρου. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δ.Σ. της Εθνικής να επιλέξει αντίθετα στην εισήγηση του ΤΧΣ που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας ελέγχοντας ποσοστό άνω του 40% των μετοχών.

Στην πρωινή συνεδρίαση του ΔΣ της το ΤΧΣ πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκο, ωστόσο τα μέλη του με συντριπτική πλειοψηφία, 12 έναντι 2, επέλεξαν τον κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο, αντίθετα στην εισήγηση του ταμείου – μετόχου. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΤΧΣ το οποίο απείλησε με έκτακτη Γενική Συνέλευση και καταψήφιση του νέου Δ.Σ. αντίδραση που όμως δεν εμπόδισε την της Εθνικής να προχωρήσει στη σύγκληση του Δ.Σ. αργά το απόγευμα για την συγκρότηση του νέου σώματος και την εκλογή του κ. Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου.

Ωστόσο, οι αντιρρήσεις του ΤΧΣ όχι μόνο δεν κάμφθηκαν αλλά στο ΔΣ σημειώθηκε κλιμάκωση και το ΤΧΣ επέβαλε την του.

Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Θωμόπουλος, που παλαιότερα είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΧΣ, επιλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, που συνεδρίασε το μεσημέρι, ως νέος πρόεδρος του ομίλου.

Ο κ. Θωμόπουλος πρόκειται να αντικαταστήσει την Λούκα Κατσέλη.

Η επικράτηση του κ. Θωμόπουλου ήταν σαρωτική καθώς υπέρ της υποψηφιότητάς του ψήφισαν 12 μέλη του Δ.Σ. έναντι μόλις 2 που ψήφισαν υπέρ του ετέρου υποψηφίου Δημήτρη Τσιτσιράγκου.

Ωστόσο σημειώνεται ότι υπέρ του κ. Τσιτσιράγκου τοποθετήθηκε το ΤΧΣ, το οποίο ελέγχοντας πάνω από το 40% των μετοχών της Εθνικής είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση