Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Taxibeat: Σύγκρουση δύο (πολιτικών) κόσμων
Taxibeat: Σύγκρουση δύο (πολιτικών) κόσμων

Taxibeat: Σύγκρουση δύο (πολιτικών) κόσμων

Εντονη ντιπράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη νομοθετική που στην ουσία καταργεί την πλατφόρμα Τaxibeat.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δ με προσωπική δήλωση έδωσε το στίγμα «σηκώνοντας» το θέμα κάνοντας λόγο για μία κατάργηση ελευθερίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη δήλωση του πως το taxi beat έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και την πλατφόρμα συνεργάζονται οι μισοί ταξί.

«Η κυβέρνηση απεχθάνεται την αξιολόγηση, τις ελεύθερες επιλογές, ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών που μας γυρνούν στο χθες» σημείωσε ο αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως «ο κύριος Τσίπρας που παριστάνει τώρα ότι στηρίζει την υγιή και την καινοτομία, θα πρέπει, αν έχει ίχνος αξιοπιστίας, να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη αυτή την καινοτόμα πλατφόρμα». «Ο,τιδήποτε άλλο συνιστά στο παρελθόν» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως η ηγεσία της Δ είχε έρθει στο παρελθόν σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές των ταξί και τον πρώην «γαλάζιο» συνδικαλιστή Θύμιο Λυμπερόπουλο, όταν οι τελευταίοι θεώρησαν πως η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει να «πειράξει» κατεστημένες καταστάσεις.

Εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική από το Υπουργείο

Από την άλλη πλευρά το Υπ. Μεταφορών με του έδωσε το στίγμα του, που είναι σαφώς εκ διαμέτρου αντίθετο.

Παρά το γεγονός ότι διέψευσε ότι υπάρχει σχέδιο νόμου για τα ταξί, επιβεβαίωσε πως σχεδιάζονται περιορισμοί στη λειτουργία του Beat. Με μία ιδιαιτέρως υψηλών τόνων τονίσει πως «είτε θέλουν είτε δε θέλουν ορισμένοι, θα μπει τάξη οριστικά, σε ένα χώρο που σκόπιμα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων» και προσθέτει «οποιοσδήποτε επιθυμεί, επενδυτής, εταιρεία ή ιδιώτης, να δραστηριοποιείται στο χώρο των εταιρειών διαμεσολάβησης,  δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, εφόσον  ακολουθεί την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.»

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση