Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τακτική σκληρού ροκ από Μαξίμου
Τακτική σκληρού ροκ από Μαξίμου

Τακτική σκληρού ροκ από Μαξίμου

Σφοδρή επίθεση κατά του νέου προέδρου της Ν.Δ. εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σηματοδοτώντας με την επιλογή του αυτή την έναρξη της ς με τον θεσμικά κεντρικό πολιτικό αντίπαλό του. Οπως γίνεται σαφές από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου έναντι του νέου επικεφαλής της αξιωματικής ς βρίσκεται η προσπάθεια απαξίωσης της άποψης ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη και ταύτισης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το παλαιό. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι η πρωθυπουργική επίθεση εκδηλώθηκε στο πλαίσιο ομιλίας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, που αφορούσε τη διοικητική μεταρ, αντικείμενο, δηλαδή, υπουργικής ευθύνης του κ. Μητσοτάκη.

«Σήμερα, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζεται από πολλούς ως μέγας εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής, αλλά πριν από λίγους μήνες, στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, είχε μια καίρια θέση, είχε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρς, που έχει αυτό τον τίτλο ακόμα κι αν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις. Στη του, λοιπόν, ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του κομματικού κράτους», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Συνέχισε, δε, περιγράφοντας τη διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ως απάντηση σε αυτές τις νοοτροπίες.

Τη σαφή επιλογή του Μαξίμου να χαράξει απόλυτες διαχωριστικές γραμμές έναντι του κ. Μητσοτάκη και, εμμέσως, να τον απαξιώσει ως επιλογή ήττας για το κόμμα της αξιωματικής ς, κατέδειξε χθες και η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, η οποία προσδιόρισε τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. ως «επικεφαλής της καμπάνιας του “Ναι” στο δημοψήφισμα», στην οποία, όπως πρόσθεσε, «γύρισαν την πλάτη οι Ελληνες στις πρόσφατες εκλογές».

Η κυβερνητική ηγεσία επιλέγει να τροφοδοτήσει κλίμα συγκρουσιακό και ς με τον κ. Μητσοτάκη, προεξοφλώντας ότι δεν υφίστανται όροι αναζήτησης στήριξης ή συναίνεσης στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενόψει των δύσκολων νομοθετικών ρυθμίσεων που έρχονται, με πρώτο το ασφαλιστικό. Ουσιαστικά, προεξοφλείται αδυναμία σύμπλευσης και στην επικείμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κ. Μητσοτάκη, η οποία, εκ των πραγμάτων, φαίνεται ότι μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αφήνουν να εννοηθεί ότι, ενώ αρχικά, κατά τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη Κυριακή, οι κ. Τσίπρας και είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, από την πλευρά Μητσοτάκη εκδηλώθηκε απροθυμία για κάτι τέτοιο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση