Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες μετά την αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS

Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες μετά την αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS

Αιφνιδιστική έρευν στα γραφεία  της UBS στην πραγματοποίησαν οικο εισαγγελείς και ταυτοποιήθηκαν περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές της Βεσφαλίας Ρηνανίας.

Η αιφνιδιαστική εισβολή των εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πήραν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και αρχεία τόσο από το υπο, όσο και από το κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικο εισαγγελείς ταυτοποίησαν  σχεδόν 200 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια. Η ερευνα διαταχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιαννης Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα. Οι εισαγγελείς  κατήσχαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα,  και ποσά.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς προσδοκούν άμεσα αποτελέσματα ενώ αναμένουν και την νομοθετική περί αυτος που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν από τους ελεγχόμενους καταθέτες να πληρώσουν προκειμένου να μην υποστούν κυρώσεις και εξονυχιστικούς ελέγχους.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση