Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες μετά την αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS

Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες μετά την αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS

Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία  της στην Αθήνα πραγματοποίησαν οικονομικοί εισαγγελείς και ταυτοποιήθηκαν περίπου 200 που περιλαμβάνονται στη που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές της Βεσφαλίας Ρηνανίας.

Η αιφνιδιαστική εισβολή των εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πήραν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και αρχεία τόσο από το υποκατάστημα, όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς ταυτοποίησαν  σχεδόν 200 , με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια. Η ερευνα διαταχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιαννης Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα. Οι εισαγγελείς  κατήσχαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα,  και ποσά.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς προσδοκούν άμεσα ενώ αναμένουν και την νομοθετική περί αυτοκαταγγελίας που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν από τους ελεγχόμενους να πληρώσουν προκειμένου να μην υποστούν κυρώσεις και εξονυχιστικούς ελέγχους.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση