Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ταχύτερες διαδικασίες για την έκδοση κύριων, επικουρικών συντάξεων
Ταχύτερες διαδικασίες για την έκδοση κύριων, επικουρικών συντάξεων

Ταχύτερες διαδικασίες για την έκδοση κύριων, επικουρικών συντάξεων

Οδηγίες για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης συντάξεων, κύριων και επικουρικών, καθώς και μερισμάτων προς τους δημοσίους υπαλλήλους, περιλαμβάνει εγκύκλιος που συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Εγκύκλιος

Με την εγκύκλιο καθορίζονται οι λεπτομέρειες βάσει των οποίων θα υπολογίζεται το σύνολο των αποδοχών που «μετράνε» για τον υπολογισμό της εκάστοτε παροχής, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Και αυτό, οι συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό της κύριας και της επικουρικής σύνταξης αλλά και του μερίσματος που παρέχει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) και της παροχής δεν είναι ίδιες για το σύνολο των υπαλλήλων.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ως συντάξιμες νοούνται οι αποδοχές επί των οποίων υπολογίστηκαν οι κατά περίπτωση προβλεπόμενες κύριας σύνταξης, επικουρικής, πρόνοιας και

Μετοχικού Ταμείου.

Στόχος των συναρμόδιων υπουργείων είναι να επισπευσθεί η διαδικασία, και για τον λόγο αυτό, με σημαντική καθυστέρηση (ο νόμος Κατρούγκαλου ισχύει από τις 13 Μαΐου του 2016) η εγκύκλιος έρχεται να καθορίσει την αναμόρφωση του δελτίου ατομικής υπηρεσιακής κατάστασης (Ε-ΔΑΥΚ) που αποτελεί την αντίστοιχη αναλυτική περιοδική δήλωση (ΑΠΔ) των δημοσίων υπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την όλων των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων έως τον Ιούνιο του 2018 και στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα τα εκκρεμή αιτήματα για σύνταξη, μέρισμα και των ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν ήδη αποχωρήσει και για τους οποίους έχουν οριστικοποιηθεί τα ΔΑΥΚ, είναι επιτακτική ανάγκη όπως αποσταλούν συμπληρωματικά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Δίνονται μάλιστα δεσμευτικές προθεσμίες που ξεκινούν από δύο και φθάνουν έως τους έξι μήνες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση