Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Με ταχύπλοο στην Τουρκία θα μεταφέρονταν τα «χάπια των τζιχαντιστών»
Με ταχύπλοο στην Τουρκία θα μεταφέρονταν τα «χάπια των τζιχαντιστών»

Με ταχύπλοο στην Τουρκία θα μεταφέρονταν τα «χάπια των τζιχαντιστών»

Επί τρεις μήνες, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔ σε συνεργασία με το και την Ελληνική Αστυνομία παρακολουθούσαν τα άτομα της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε παράνομα το παρασκευαστήριο των επικίνδυνων χαπιών Captagon στη περιοχή του Λουτρόπυργου στη Νέα Πέραμο.

Οι πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος είχαν φθάσει στο ΣΔ από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ και η εξάρθρωσή του αποτελεί μία πρωτοφανή υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 635.000 δισκία των χαπιών Captagon, τα οποία χρησιμοποιούνται για το «ντοπάρισμα» των τζιχαντιστών μαχητών του και προορίζονταν για χώρες της Μέσης ς, μεταξύ των οποίων και η Συρία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κατάσχεσης ναρκωτικών χαπιών στην ελληνική αγορά, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι, βάσει των ουσιών που βρέθηκαν στο παρασκευαστήριο, είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν άλλη μία τέτοια ποσότητα ναρκωτικών. Διερευνάται, μάλιστα, εάν έχουν διατεθεί και στην ελληνική αγορά. Η αξία των προς πώληση χαπιών που κατασχέθηκαν εκτιμάται περίπου σε 10 εκατομμύρια , ενώ η τιμή του κάθε δισκίου ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Η παρουσίαση της υπόθεσης έγινε σήμερα στα γραφεία του από τον εδικό γραμματέα του Σώματος, Σταύρο Θωμαδάκη, τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστο Παπαζαφύρη και τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος. Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Αλοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας. Καταζητούνται, επίσης, άλλοι τρεις, εκ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Αλός και ένας Έλληνας συνταξιούχος πρώην .

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση