Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιθυμούν Τσίπρας – Ντράγκι
Ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιθυμούν Τσίπρας – Ντράγκι

Ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιθυμούν Τσίπρας – Ντράγκι

Αρκετά αισιόδοξος ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει με εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (), Μάριο Ντράγκι, από το της Ελβετίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η πρώτη αξιολόγηση να μπορεί να κλείσει με », δήλωσε ο Ντράγκι, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις για τη δημοσιονομική προσαρμογή». Το παραπάνω άλλωστε ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στο . Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, ενώ οι απόψεις τους ταυτίστηκαν και στο θέμα.

Η φέρεται να δείχνει θετική στο ενδεχόμενο να γίνονται δεκτές ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα όταν θα είναι πιο καθαρή η εικόνα ή όταν η αξιολόγηση θα φτάνει πια στο τέλος της.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από το Νταβός, ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρθηκε στην προσφυγική που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, σημειώνοντας ότι το θέμα των προσφύγων αποτελεί πρόβλημα αλλά και ευκαιρία. Ο Μάριο Ντράγκι επεσήμανε ότι οι μεταναστευτικές ροές θα ωθήσουν τις χώρες της Ευρώπης σε περισσότερες δαπάνες προκειμένου να δημιουργηθούν από τις χώροι φιλοξενείας.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ντράγκι, ο Αλέξης είχε 10λεπτη συνομιλία με την κα. Αριάνα Χάφινγκτον, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας… - https://t.co/zMTjMKV4GR -

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση