Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τα SOS των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014

Τα SOS των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014

Με καθυστέρηση, για μια ακόμη φορά, εκδόθηκε η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, με την οποία ορίζεται ο τύπος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014, καθώς και των υιπων εντύπων που συνυποβάλλονται με αυτή (έντυπο Ε2-αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας και έντυπο Ε3-κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Αν και με βάση τον νόμο οι μπορούν να υποβάλλονται από τον Φεβρουάριο έως και τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο, ακόμα και σήμερα, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο δεν έχει ανοίξει και είναι άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι , , φοροτεχνικοί θα αναγκαστούν σε μικρό χρονικό διάστημα να υποβάλουν 6 εκατ. . Ηδη έχουν αποσταλεί αιτήματα φορέων προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών , προκειμένου να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για το φορολογικό έτος 2014 η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι η 30/06/2015, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31/07/2015, η δεύτερη δόση μέχρι τις 30/09/2015 και η τρίτη δόση μέχρι τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.

Φυσικά και φέτος το έντυπο Ε1 περιλαμβάνει αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι δεδομένου ότι θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι από διάφορες πηγές (ομόλογα, μερίσματα, αγορές μετοχών κ.λ.π.), ενώ έχουν προστεθεί και κωδικοί για την αγορά ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος. Πέραν αυτών, έχουν συμπεριληφθεί στο νέο έντυπο της ς κωδικοί τόσο για τους τόκους των φορολογουμένων, ακόμα και γι' αυτούς που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία στη φορολογική διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%, με βάση τα πραγματικά τους κέρδη, που έχουν προκύψει από τα βιβλία τους.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση