Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τα SOS των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014

Τα SOS των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014

Με καθυστέρηση, για μια ακόμη φορά, εκδόθηκε η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, με την οποία ορίζεται ο τύπος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014, καθώς και των υπόλοιπων εντύπων που συνυποβάλλονται με αυτή (έντυπο Ε2-αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας και έντυπο Ε3-κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Αν και με βάση τον νόμο οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται από τον Φεβρουάριο έως και τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο, ακόμα και σήμερα, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet δεν έχει ανοίξει και είναι άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενοι, λογιστές, φοροτεχνικοί θα αναγκαστούν σε μικρό χρονικό διάστημα να υποβάλουν 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Ηδη έχουν αποσταλεί αιτήματα φορέων προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, προκειμένου να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για το φορολογικό έτος 2014 η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι η 30/06/2015, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31/07/2015, η δεύτερη δόση μέχρι τις 30/09/2015 και η τρίτη δόση μέχρι τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.

Φυσικά και φέτος το έντυπο Ε1 περιλαμβάνει αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι φορολογούμενοι δεδομένου ότι θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι από διάφορες πηγές (ομόλογα, μερίσματα, αγορές μετοχών κ.λ.π.), ενώ έχουν προστεθεί και κωδικοί για την αγορά ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος. Πέραν αυτών, έχουν συμπεριληφθεί στο νέο έντυπο της εφορίας κωδικοί τόσο για τους τόκους των φορολογουμένων, ακόμα και γι’ αυτούς που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία στη φορολογική διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι αγρότες θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%, με βάση τα πραγματικά τους κέρδη, που έχουν προκύψει από τα βιβλία τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση