Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τα social media στην υπηρεσία του τουρισμού
Τα social media στην υπηρεσία του τουρισμού

Τα social media στην υπηρεσία του τουρισμού

Πόσα posts, shares, comments, tweets και likes χρειάζονται για να ενισχυθεί η της χς μας στον ορυμαγδό της κρίσης; Το ίντερνετ, τα κοινωνικά δίκτυα και τα ψηφιακά μέσα επιστρατεύονται και στην τουριστική βιομηχανία συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.

Στο… μηδενικό χρόνο του διαδικτυακού κοσμοπολιτισμού η πρόβλεψη της Overron, κορυφαίας εταιρίας Digital Marketing στον τουρισμό διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ς των ελληνικών προορισμών μέσα από τα Social Media.

Το καλοκαίρι του 2015, την ώρα που ο βρίσκονταν στο ασφυκτικό περιβάλλον των Capital Controls η Overron ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης κι αντιστροφής του κλίματος μέσω των social media. Και το ενθαρρυντικό είναι πως ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω.Πλέον η σελίδα στο facebook της ς φιλοξενεί 385.000 likes (https://www.facebook.com/ExploreSantorini)» και της Μυκόνου 275.000 φίλους (https://www.facebook.com/MykonosHolidays)!

Σήμερα η Overron ενώνει τις δυνάμεις της με τον εδραιωμένο Όμιλο Caldera Collection, που διακρίνεται στη διαχείριση ξενοδοχείων, και αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη στην  επέκταση του οράματος της Overron για την του Ελληνικού τουρισμού μέσα από το social media.

«Στην αβεβαιότητα, η Overron απάντησε με σιγουριά και έδωσε ένα έντονο στίγμα ς και ζωντάνιας! Κι αυτό είχε παγκόσμιο αντίκτυπο. Tο καλοκαίρι του 2015 στόχος ήταν να προβάλλουμε άμεσα μέσα από και σχόλια τουριστών που περνούσαν ήδη τις τους στο νησί, μια άλλη εικόνα και να ανατρέψουμε άμεσα το αρνητικό κλίμα. Μέρα με την μέρα κερδίζαμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του. Σήμερα χιλιάδες Likes συνοδεύουν κάθε ανάρτηση μας. Δεκάδες σχόλια δημοσιεύτηκαν από άτομα σε ολόκληρο τον πλανήτη, δηλώνοντας ότι στηρίζουν την Ελλάδα κι ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκέπτονταν τη ή τη Μύκονο χωρίς κανένα πρόβλημα», αναφέρει ο CΕO της Overron Γιάννης Κωστόπουλος. «Τη χρονική στιγμή έναρξης των Capital Controls (29 Ιουνίου 2015), στη σελίδα Facebook της Σαντορίνης, γιορτάζαμε τα 300.000 likes.

Το ίδιο συνέβη και στη σελίδα Facebook της Μυκόνου, η οποία είχε 205.000 likes με αντίστοιχα ενθουσιώδη σχόλια από τους φίλους μας παγκοσμίως». Η διαδραστικότητα των χρηστών που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού υπήρξε «τόσο αποστομωτική όσο και συγκινητική», σχολιάζει ο κ. Κωστόπουλος τονίζοντας πως «οποιοδήποτε ίχνος αμφιβολίας καταρριπτόταν από τις φωνές τόσων πολλών ανθρώπων από κάθε μεριά του πλανήτη», ενώ συμπληρώνει:  «κατέχοντας στην ιδιοκτησία μας, το μεγαλύτερο δίκτυο σελίδων ελληνικών τουριστικών προορισμών στο Facebook κάναμε κοινοποιήσεις κατάλληλα επιλεγμένων φωτογραφιών, οι οποίες αποτύπωναν όμορφες εικόνες από τα ελληνικά νησιά, δηλώνοντας έντονη παρουσία και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας. Μέσω των social media φωτίσαμε τη δυναμική και την αλλαγή ψυχολογίας από τα μαζικά comments των χρηστών ότι έχουν πάρει την απόφαση να μην ακυρώσουν και να έρθουν τις επόμενες μέρες. Κι έτσι οι κρατήσεις προχωρούσαν με γοργούς ρυθμούς».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση