Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τα μέτρα αντιμετώπισης του Δήμου Αθηναίων για τον κορωνοϊό
Τα μέτρα αντιμετώπισης του Δήμου Αθηναίων για τον κορωνοϊό

Τα μέτρα αντιμετώπισης του Δήμου Αθηναίων για τον κορωνοϊό

Μετά τις σημερινές ποφάσεις του υπουργείου Υγείς για τον κορωνοϊό, ο Αθηναίων ανακοινώνει πώς από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Οι του Δήμου ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχουν προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση με οργανωμένο σχέδιο κάθε ανάγκης που προκύπτει σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου Αθηναίων θα γίνονται άμεσα όταν και όπου αυτό προβλέπεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με τον πλέον αυστηρό τρόπο τηρούνται όλοι οι υγιεινής σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστήρια, στα τέσσερα κολυμβητήρια του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Σεράφειο, Κολοκυνθούς, Γκράβα, Γουδή), αλλά και όπου αλλού χρειάζεται.

Ειδικά στα κολυμβητήρια, διασφαλίζεται απολύτως η ποιότητα του νερού, το σύστημα ανα του, η αναγκαία απολύμανση αλλά και η σχολαστική καθαριότητα των χώρων.

Πέραν αυτών που ισχύουν ανεξάρτητα από το πρόβλημα του κορωνοϊού, γίνονται πλέον πιο τακτικοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του νερού και συγκεκριμένα δυο φορές την εβδομάδα.

Επίσης διπλασιάζονται οι ώρες εργασίας των συνεργείων καθαρισμού, ώστε να γίνεται ακόμα πιο εντατικά τόσο ο καθαρισμός, όσο και η απολύμανση.

Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στις του Δήμου και ιδιαίτερα όπου εξυπηρετείται το κοινό.

Ο Αθηναίων βρίσκεται σε συστηματική με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και όλους τους συναρμόδιους και σε διαρκή εγρήγορση, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

"Αλιεύοντας" την είδηση