Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης
Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Με καθυστέρηση με υπαιτιότητα του κράτους, και σε δύο δόσεις -η πρώτη ως τις 2 Φεβρουαρίου και η δεύτερη ως τις 30 Ιουνίου - πρόκειται να καταβληθεί σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις στη βουλή, το .

«Η καθυστέρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Οικονομικών. Δεν είναι ανέκδοτο, είναι πραγματικότητα, ότι για να βγει το , χρειάζονται οι υπογραφές έντεκα εισηγητών, έντεκα τμηματαρχών, εννιά διευθυντών, έξι γενικών διευθυντών, τριών γενικών γραμματέων, δύο Αναπληρωτών Υπουργών και του Υπουργού Οικονομικών. Όλη αυτή η διαδικασία, όπως καταλαβαίνετε, καθυστέρησε. Είναι η διαδικασία που προβλέπει, δυστυχώς, το θεσμικό μας πλαίσιο, το οποίο πρέπει να αλλάξουμε» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Δ.Καμμένου (ΑΝΕΛ).

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, τα για να δικαιούται ένας πολίτης το επίδομα ς είναι: Α) Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 για έγγαμο και θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Δηλαδή, μια οικογένεια με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 24.000 ευρώ και δύο θα έχει τη δυνατότητα να πάρει το επίδομα. Β) Σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τους άγαμους και των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «σε ό,τι αφορά τις αγορές από 15 Οκτωβρίου μέχρι 30 Απριλίου που θα δοθεί το επίδομα, θα είναι για αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι 30 Μαΐου του 2016. Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους να καταθέσουν αιτήσεις σε δυο χρονικά διαστήματα για τις αγορές τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου, για να πληρωθούν μέχρι 2 Φεβρουαρίου, και για τις αγορές τους από 1 Ιανουαρίου έως 30 Μαΐου, για να πληρωθούν μέχρι 30 Ιουνίου. Δεν χάνει κανένας τίποτα». Και : «Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει το , θα μπορούν οι φορολογούμενοι να μπουν και να ενημερωθούν πλήρως».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση