Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τα hotspots απέκτησαν διοικητές
Τα hotspots απέκτησαν διοικητές

Τα hotspots απέκτησαν διοικητές

Με καθυστέρηση ενός χρόνου τοποθετήθηκαν χθες και επισήμως στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτος (hotspot) οι διοικητές, όπως ορίζει η .

Το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα ελληνικά 43 πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο οι 42 από αυτούς δεν αποβιβάστηκαν σε κάποιο από τα πέντε που διαθέτει hotspot.
Προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η προαναχωρησιακών κλειστών κέντρων στα νησιά (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο), προκειμένου να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι επιστροφές των μεταναστών στην Τουρκία και να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των hotspots.
Πάντως, οι μεγαλύτερες σημειώνονται στη Χίο όπου έχει οργανωθεί ομάδα με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών που ζητούν να μη δημιουργηθεί στο νησί κλειστό κέντρο. Μάλιστα, εκπρόσωποι της συγκεκριμένης ομάδας στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να μεταβούν στο Στρασβούργο, προκειμένου να ενημερώσουν τους ευρω για τις συνέπειες του προσφυγικού στο νησί. Στο μεταξύ εμποδίζουν τη μεταφορά κοντέινερ στο hotspot στη ΒΙΑΛ, προκειμένου να μην επιτρέψουν την επέκταση της υπάρχουσας εγκατάστασης. Εδώ και δύο ημέρες έφτασε στη Χίο νέος αστυνομικός διευθυντής με απόσπαση από τη , γεγονός που έχει πυροδοτήσει τις φήμες ότι η αστυνομία προετοιμάζεται να «επιβάλει την τάξη» σε όσους αντιδρούν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση