Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Τα hotspots απέκτησαν διοικητές
Τα hotspots απέκτησαν διοικητές

Τα hotspots απέκτησαν διοικητές

Με καθυστέρηση ενός χρόνου τοποθετήθηκαν χθες και επισήμως στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης () οι διοικητές, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα 43 πρόσφυγες και , ωστόσο οι 42 από αυτούς δεν αποβιβάστηκαν σε κάποιο από τα πέντε νησιά που διαθέτει .
Προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η δημιουργία προαναχωρησιακών κλειστών κέντρων στα νησιά (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω Λέρο), προκειμένου να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι επιστροφές των μεταναστών στην Τουρκία και να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των hotspots.
Πάντως, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις σημειώνονται στη Χίο όπου έχει οργανωθεί ομάδα με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών που ζητούν να μη δημιουργηθεί στο νησί κλειστό κέντρο. Μάλιστα, εκπρόσωποι της συγκεκριμένης ομάδας στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να μεταβούν στο , προκειμένου να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές για τις συνέπειες του προσφυγικού στο νησί. Στο μεταξύ εμποδίζουν τη μεταφορά κοντέινερ στο hotspot στη ΒΙΑΛ, προκειμένου να μην επιτρέψουν την επέκταση της υπάρχουσας εγκατάστασης. Εδώ και δύο ημέρες έφτασε στη Χίο νέος αστυνομικός διευθυντής με απόσπαση από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει πυροδοτήσει τις φήμες ότι η προετοιμάζεται να «επιβάλει την τάξη» σε όσους αντιδρούν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανοικτή επιστολή ενημέρωσης από την Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα #ΕπιτροπήΔημοτώνΚραυσίδωνα - https://t.co/gJYpkE3pYC -

  • Διακομιδή 11χρονου με #σκωληκοειδίτιδα από την Σκόπελο στο ΑΓΝΒ #σκωληκοειδίτιδα - https://t.co/U8ecShuOUw -

  • Πιλοτικό έργο επανάχρησης δομικών υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις - https://t.co/kVJTnsolGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση