Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τα δύο μηνύματα της συνάντησης Βαρουφάκη – Λαγκάρντ
Τα δύο μηνύματα της συνάντησης Βαρουφάκη – Λαγκάρντ

Τα δύο μηνύματα της συνάντησης Βαρουφάκη – Λαγκάρντ

Δύο ξεκάθαρα μηνύματα εξέπεμψαν χθες η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Κριστίν Λαγκαρντ και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, μετά την κοινή τους συνάντηση.

Το πρώτο αφορά στην απρόσκοπτη αποπληρωμή του Ταμείου βάζοντας ένα τέλος στην πολυφωνία περί μη έγκαιρης αποπληρωμής του ΔΝΤ για να ικανοποιηθούν άλλες υποχρεώσεις της χώρας. Η κυρία Λαγκάρντ ήθελε να τελειώσει αυτή η συζήτηση, καθώς ουδέποτε στο Ταμείο είχαν πρόθεση να δεχτούν μία αλλαγή στους όρους εξόφλησης των δανείων τους. Και για αυτό η διαβεβαίωση της αποπληρωμής των δανείων περιλήφθηκε στις δηλώσεις και των δύο μετά τη συνάντηση.

Το δεύτερο μήνυμα έχει να κάνει με την παρουσία των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα. Μετά τη χθεσινή συνάντηση φαίνεται να τελειώνει η παρωδία των τεχνικών συναντήσεων που επί σχεδόν ένα μήνα δεν είχαν κανένα νόημα και δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Οι δανειστές δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις τεχνικές συζητήσεις, καθώς από αυτές και τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν εξαρτάται και η πολιτική που θα χαράξουν σε υψηλότερο επίπεδο. Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Κυριακή η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τη σημασία των τεχνικών διαβουλεύσεων αποφάσισε να στείλει σε αυτές τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τεχνικές διαβουλεύσεις έχουν σταματήσει από την περασμένη Πέμπτη λόγω του των Καθολικών και θα ξεκινήσουν εκ νέου από σήμερα.

Πάντως, στη χθεσινή συνάντηση ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται να κατάλαβε τι πρέπει να γίνει στις τεχνικές συναντήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πώς «συζητήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brussels Group, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικασίας συγκομιδής τεχνικών δεδομένων από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα».

Είναι πλέον σαφές ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα θα γίνουν ουσιαστικότερες με την προσδοκία να βοηθήσουν πραγματικά στην ολοκλήρωση των συζητήσεων σε πολιτικό επίπεδο στο Brussels Group και το Eurogroup, ώστε να μη χαθεί και το χρονικό ορόσημο της 24ης Απριλίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση