Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τα αλλεπάλληλα εμπόδια στο Ελληνικό απειλούν την επένδυση, λέει η Lamda
Τα αλλεπάλληλα εμπόδια στο Ελληνικό απειλούν την επένδυση, λέει η Lamda

Τα αλλεπάλληλα εμπόδια στο Ελληνικό απειλούν την επένδυση, λέει η Lamda

«Αιφνιδιαστική ανατροπή των συμφωνηθέντων» για το Ελληνικό, που «δημιουργεί έντονο προβληματισμό ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης», χαρακτηρίζει τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Πολιτισμού η Lamda Development, η οποία ηγείται του επενδυτικού σχήματος για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, με το όποιο έχει δεσμευθεί συμβατικά το ελληνικό Δημόσιο.

Η πρώτη δημόσια επίσημη αντίδραση του επενδυτή συμπίπτει με τη συμπλήρωση τριών ετών από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο και έξι ετών από την του διαγωνισμού. Το επαπειλούμενο ναυάγιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπτυξης στην έχει πλέον μετατραπεί σε μνημείο της ελληνικής αβελτηρίας, εκπέμποντας όλα τα λάθος μηνύματα σε ξένους δυνητικούς επενδυτές. Η εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα και στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, καθώς η συγκεκριμένη παραχώρηση έχει περιληφθεί στα προαπαιτούμενα.

Η αντίδραση του επενδυτή, που μιλάει για εμπόδια, ανακολουθίες και διαρραγείσα εμπιστοσύνη, έρχεται μετά την επιβολή δεκαέξι νέων όρων στην έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης, σε σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, εκτιμάται πως περιορίζουν σημαντικά τόσο την έκταση όσο και τα ύψη δόμησης που έχουν συμφωνηθεί, ενώ επιπλέον δημιουργούν επιπρόσθετη και επιμηκύνουν τους χρόνους των έργων.

Κυβερνητικές πηγές στις οποίες απευθύνθηκε η «Κ» ανέφεραν πως «αυτά όλα θα συζητηθούν στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης της κυβέρνησης, το όποιο εκτιμάται πως μπορεί να δώσει προς έγκριση στο ΣτΕ ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα αίρει τις επιφυλάξεις του επενδυτή σε ποσοστό έως και 90%».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση