Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τα «αγκάθια» στο δρόμο για την 5η Δεκεμβρίου
Τα «αγκάθια» στο δρόμο για την 5η Δεκεμβρίου

Τα «αγκάθια» στο δρόμο για την 5η Δεκεμβρίου

Σε τεχνικό επίπεδο από σήμερα και με τους επικεφαλής της τρόικας από αύριο (ή το αργότερο την Τετάρτη) ξεκινούν οι επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.

Στόχος είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) για την δεύτερη αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν μετά τις 28 του μήνα εάν κριθεί απαραίτητο από το Euroworking Group που συνεδριάζει εκείνη την ημέρα.

Στην ατζέντα του ελέγχου τα «αγκάθια» είναι γνωστά. Πρόκειται για:

  • Το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2017
  • Τη συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που περνά μέσα από τη συμφωνία για τη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για το 2018, αλλά και από τη συμφωνία για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2019 και μετά.

  • Τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ομαδικών απολύσεων δεσπόζουν στις διαπραγματεύσεις.

  • Τις Θα πρέπει να προχωρήσει τόσο η οργάνωση του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ορισμός διοικητικού συμβουλίου και εσωτερικού κανονισμού), όσο και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω της έναρξης των διαδικασιών για τις περιπτώσεις των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ.

  • Εξωδικαστικός συμβιβασμός. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να κλείσει γρήγορα, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος με τα “κόκκινα” δάνεια.

Πέραν αυτών, στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν να διαπιστώσουν και τη θέση που θα τηρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις διαπραγματεύσεις. Εκτιμούν ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνει αντιληπτό τι θέση θα τηρήσει το στα θέματα της αξιολόγησης, αλλά πιθανότατα και οι προθέσεις του αναφορικά με το θέμα του χρέους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση