Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τα 15 πρώτα στελέχη μέσω των συνεντεύξεων
Τα 15 πρώτα στελέχη μέσω των συνεντεύξεων

Τα 15 πρώτα στελέχη μέσω των συνεντεύξεων

Μη ρωτάς τι μπορεί ν κάνει το κόμμ για σένα. Ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κόμμα… Η Πειραιώς έθεσε το ερώτημα εμμέσως πλην σαφώς – μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών. Κάλεσε τους απλούς να ενταχθούν και να ενεργοποιηθούν στη Ν.Δ. σε μια συγκυρία που η δεν θεωρείται «αποκατάσταση» ούτε τιμή για όσους έχουν «κολλήσει» ένσημα, αλλά μάλλον, απωθεί. Στο προσκλητήριο και στις διαδικασίες αυστηρών συνεντεύξεων που ακολούθησαν, ανταποκρίθηκαν πολλοί. Η «Κ» παρουσιάζει σήμερα τα πρώτα 15 πολιτικά στελέχη που εντάσσονται στην οικογένεια της Πειραιώς μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον αντιπρόεδρο μεγάλης ζυθοποιίας που στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον στίβο, το στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας που ζει στον Σαν Φρανσίσκο, τον διοικητή νοσοκομείου των Ιωαννίνων, τη δικηγόρο που συμμετέχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον ηλεκτρολόγο-μηχανικό που ασχολείται και με start-ups, τον διευθυντή χειρουργικής κλινικής μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας, απόφοιτο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και της Νομικής του Αριστοτελείου, τον μαιευτήρα-γυναικολόγο με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, τον αγρότη από την που μιλά εφτά γλώσσες, τον φυσικοθεραπευτή που ίδρυσε την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών στη Σκωτία.

Οι Βασίλης Ανδρικόπουλος, Ροδιανός Αντωνακόπουλος, Λάμπρος Γεωργόπουλος, Αθηνά Γιαννοπούλου, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Τάσος Καρανδρέας, Αθανάσιος Κοσμόπουλος, Ιωάννης Κούτρας, Νίκος Λιολιόπουλος, Ιωάννης Μανώλης, Τάσος Μυτόγλου, Στέλιος Ορφανάκης, Νικήτας Παπαντωνίου, Δημήτρης Σύρμος και Αθηνά Ψαράκη πέρασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας των δομημένων συνεντεύξεων και είναι τα πρώτα 15 πολιτικά στελέχη που μέσω των ικανοτήτων, της εμπειρίας και των διαφορετικών προφίλ τους επιδιώκεται να σηματοδοτήσουν το «» και την ανανέωση στη Ν.Δ. Κάποιοι από τους προαναφερθέντες θα διεκδικήσουν μια θέση στα , άλλοι θα στελεχώσουν γραμματείες του κόμματος, φέρνοντας νέες ιδέες και άλλοι θα αξιοποιηθούν στον κρατικό μηχανισμό σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ.

Είναι το «νέο » που εισέρχεται στη Ν.Δ στο πρώτο στάδιο εφαρμογής του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανανεώσει το κόμμα και να το ανοίξει σε πρόσωπα που κατά πλειοψηφία δεν είχαν σχέση ούτε με τη Ν.Δ. ούτε με την , αλλά είναι καταξιωμένα στον χώρο τους. Απευθύνεται, όπως λένε στην Πειραιώς, σε αυτούς που η Ν.Δ. δεν γνωρίζει και όχι στα ενεργά πολιτικά στελέχη. Ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί το «νέο » να επιμορφωθεί στην Πειραιώς και να αποτελέσει, μεταξύ άλλων, «μαγιά» για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, κρίσιμη μάζα που θα μπορούσε να παίξει ρόλο στον κρατικό μηχανισμό –γενικές γραμματείες υπουργείων και όχι μόνο– σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και στελεχιακό δυναμικό που θα αποτελέσει προστιθέμενη αξία για το κόμμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση